„Köszönjük,
Esti gyors

Kutyából nem lesz korrumpli – Kárpáti Iván jegyzete

19/09/2023 18:01

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Lévai István Zoltán, a Fidesz XVIII. kerületi választókerületi elnöke lebukott, még a pártból is kilépett, a Fidesz pedig egy nagyon rövid közleményben igyekezett lezárni a történetet.

2023. szeptember 19. Esti gyors - részlet (2023.09.19. Kárpáti Iván jegyzete)
01:37
00:00

Viharos gyorsasággal elengedte választókerületi elnökének kezét a XVIII. kerületben a Fidesz, miután kiderült, pénzt ajánlott azért, hogy a kutyapárt politikusa kavarjon be a polgármester-választáson jövőre. Lévai úr tisztában van az erőviszonyokkal, Szaniszló Sándor ellen semmi esélye, ha nincs megosztva az ellenzéki tábor. Lebukott, még a pártból is kilépett, a Fidesz egy nagyon rövid közleményben igyekezett lezárni a történetet. Nyilvánvaló, hogy nem azért tették ki a pártból, mert ezt csinálta, hanem mert kiderült.

Az mondjuk meglepett, hogy nem futották le az ilyenkor szokásos köröket, hogy „nemisúgyvolt!”, meg provokáció és dollárbaloldal. Úgy látszik a helyi erős emberük, nem elég erős, gyorsan leírható. Sok száz másik önkormányzatban mostantól ügyesebben kell konspirálniuk az érintetteknek, de nem aggódom, megoldják. Tudjuk, hogy így működik a rendszer, de mindig érdekes a kulisszák mögé látni. Nem volt szégyenlősködés kávézás közben, világos ajánlat hangzott el. Mint megtudtuk egy helyi vállalkozó finanszírozta volna az üzletet. Érdemes lenne kideríteni, hogy cserébe ő kap-e valamit, vagy csak lelkes.

A kutyapártnak viszont új lehetőségek tárultak fel, esetleg érdemes lenne kávézóláncot nyitniuk, simán fenntartható lenne, bőven vannak még fideszes választókerületi elnökök, akiknek vannak kiváló ajánlataik. Ha már a kenőpénzt nem fogadják el, legalább egy cappuccinot, meg egy szelet sajttortát rásózhatnának, arra, aki próbálkozik.

Kárpáti Iván jegyzete a 2023. szeptember 19-i Esti gyorsban hangzott el.