„Támogassa
A lényeg

Felvették, ahogy egy fideszes ötmillióért megvenne egy kutyapártost

18/09/2023 09:41

| Szerző: Klubrádió

Válasz Online birtokába kerültek olyan hangfelvételek, amelyek azt bizonyítják, hogy a Fidesz XVIII. kerületi jelöltje egy helyi kutyapártos politikust próbál rávenni a választási részvételre, és ezért fizetni is hajlandó lenne. 

A kormánypártnak ugyanis az lenne az érdeke, ha az MKKP embere, Aleva Márta is indulna a polgármesteri székért, mert ez megosztaná az ellenzéki szavazókat. Akár a főváros irányítása is múlhat az itteni polgármester-választáson. 

 
Illusztráció: Klubrádió
 

A lap szerint a fideszes Lévai István Zoltán és  Aleva és többször találkoztak egy XIII. kerületi kávézóban, ahol a fideszes politikus leleplezésére készülő Aleva végül ötmillió forintban határozta meg az összeget, amennyiért nekivágna a választásnak. Lévai ezt korrektnek találta. A felek végül havi félmilliós részletekben állapodtak meg és abban maradtak, hogy még kitalálják, Lévai utalja-e a pénzt, vagy havonta, személyesen adja-e át újabb és újabb találkozókon.

Az ügyletből végül a kutyapártos politikus szerint nem lett semmi, Aleva Márta a Válasz Online szerkesztőségét kereste meg a történettel.