„Klubrádió
A lényeg

Schadl lefizethetett egy ellenőrt, aki már vádlott

26/01/2023 08:59

A saját maga által kuckónak nevezett százmilliós villa építési engedélyével akadtak gondjai Schadl Györgynek, aki továbbra is a bírósági végrehajtói kar elnöke jelenleg úgy, hogy a végrehajtók közül többen rácsok mögött ülnek, és ő is több mint egy éve van "börtönben" számos bűncselekmény, pénzmosás, vesztegetés gyanújával. A férfi nemcsak a szerencsétlen sorsúak kilakoltatásából gazdagodott, hanem NER-közeli személyeknek segített egyetemi vizsgák teljesítésétől kezdve különféle végrehajtói kinevezéseken át sok mindenben, komoly ellenszolgáltatásokért cserébe.

Schadl a hatóságok megfigyelték, lehallgatták, és most a Blikk sorozatban közli a lehallgatásokat, csütörtökön azonban egy magánügyben folytatott megvesztegetésről számoltak be. Schadl a villáját újíttatta fel, és már aggódott az építkezés elhúzódása és a költségei miatt, ráadásul a jakuzzis teraszára nem kapott engedélyt, mert az építmény nem volt statikusan biztos, ezért Schadl csalni akart úgy, hogy a térképen utólag stabilnak ábrázolják, majd "később beépítem vagy nem, az az én dolgom." Majd az ellenőrt is megvesztegette - feltehetően - félmillió forinttal, erről is beszélt. 

A felvétel szerint - amely a Blikkek meghallgatható - Schadl a hatóság emberét, P. B.-t sikerült is korrumpálni, így megkapta az engedélyt, de a lehallgatások szerint P. B.-t azután kirúgták a munkahelyéről és vádlott is lett a büntetőeljárásban.