„Klubrádió
Basszus

Koncz Zsuzsa: A járvány miatt sem felejthetjük el, hogy a szabadság mindenekfelett való

21/11/2020 19:50

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Koncz Zsuzsa a Basszusban beszélt budapesti díszpolgárságáról, új lemeze kapcsán pedig olyan problémákról is, mint a szabadság és véleménynyilvánítás.

2020. november 17. Basszus (2020. november 17., kedd 20:00)
53:20
00:00
Műsorvezetők: Göczey Zsuzsa, Bencsik Gyula Szerkesztők: Göczey Zsuzsa

Koncz Zsuzsa díszpolgárságáról, Budapesthez fűződő viszonyáról beszélgetett a Basszusban. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művésznőt annak ellenére is, hogy négy éve már a XIII. kerület díszpolgára, nagyon meghatotta, amikor Karácsony Gergely megkereste telefonon, hogy közölje vele, immár az egész főváros tekint rá díszpolgáraként.

Az énekesnő beszélt arról is, hogy maga sem tudja pontosan mely zenei irányzatba illik be munkássága. Egyfelől idővel változott a beat és a pop jelentése, másfelől munkássága szerteágazó.

Koncz Zsuzsa új lemeze, a Szabadnak születtél kapcsán elmondta, hogy – különösen a járvány idején – egyre fontosabb ragaszkodni a szabadságunkhoz, intellektuális és általános értelemben egyaránt. „Ezt nemcsak politikai értelemben gondolom nagyon komolyan. Itt van például ez a vírus, ami alapvetően meghatározza az életünket, de közben nem szabad elfelejtenünk, hogy a szabadság mindenekfelett való. Az mindenképp előnyös, ha a határok nincsenek lezárva, de a koordinátarendszer, amiben élünk, nem mindig komfortos és nem mindig szolgálja az igazi emberi voltunkat.”

Koncz Zsuzsa: Szabadnak születtél
 
Koncz Zsuzsa: Szabadnak születtél
 

Beszélt továbbá a nyelvről és a kontextusról is. Arról, ami és ahogyan elhangzik például a Parlamentben. Ami miatt okkal érezhetnek sokan félelmet. „Nem szabad elfelejtenünk azt, hogy a döntés rajtunk múlik.” Ennek kapcsán azt is elmondta, hogy ha a politika átlép egy határt és megsérti az ember szabadságérzetét azzal, hogy élete minden szegmensét irányítani próbálja, akkor el kell mondania a véleményét.

 

Koncz Zsuzsa koncertje Budapesten
 
Koncz Zsuzsa
 
Koncz Zsuzsa koncertje a Papp László Budapest Sportarénában 2017. március 11-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
 
 

Műsorunkat a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg! 

Basszus
2020. november 17., kedd 20:00
Műsorvezetők: Göczey Zsuzsa, Bencsik Gyula

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás