„Klubrádió
Reggeli gyors

Klónozással próbálják gyengíteni az ellenzéket Óbudán

18/09/2019 14:09

| Szerző: Klubrádió

Ellenzéki Összefogás Óbudáért – hangzik egy új, az önkormányzati választás előtt alakult szervezet neve a III. kerületben. Semmi köze az ötpárti ellenzéki összefogáshoz, ráadásul a valódi ellenzék jelöltjeinek a nevét is másolni igyekeznek, ha Kissnek hívják a valódi ellenzék polgármesterjelöltjét, akkor egy másik Kisst küldenek ellene harcba. Újfalvi ellen Újfalusit sikerült szerezni, Béres ellen Berkest.

2019. szeptember 18. Reggeli gyors-részlet/Interjú Berkes Andrással (19.09.18.)
05:11
00:00

Jól hangozhat az "Ellenzéki Összefogás Óbudáért” nevű egyesületet neve a kormánnyal elégedetlen szavazók számára, csak az a baj, hogy ennek a szervezetnek semmi köze a Fidesz leváltására készülő valódi helyi ellenzékhez – erről beszélt Béres András, óbudai önkormányzati képviselőjelölt, akit a tényleges, ötpárti ellenzéki összefogás támogat.

Az óbuda-békásmegyeri politikus szerint a valódi ellenzék korábban hasonló néven szeretett volna elindulni a választáson, de számukra Bús Balázs, Fidesz-KDNP-s polgármester nem engedélyezte az Óbuda név használatát. Ehhez képest kevesebb mint két hónappal az október 13-ai önkormányzati választás előtt az álellenzéki szervezet felvehette a Ellenzéki Összefogás Óbudáért nevet.

Az augusztus végén bejegyzett társaság vezetője egy volt kerületi képviselő, akit a Fidesz támogatójaként tartanak számon, és a kormánypárt megbízásából jelenleg is bizottsági tag az önkormányzatban. Az említett személy eddig gondolkodás nélkül bármilyen fideszes aljasságot megszavazott, amit elé tettek – fogalmazott Béres András, aki a árbeszéd Magyarországért elnökségi tagja.

Az ellenzék által kamuszervezetnek tartott Ellenzéki Összefogás Óbudáért kompenzációs listájának vezetője Kozma János, aki egy mai, szeptember 18-ai hír szerint épp az etikus kampányról szóló kerületi megállapodást írt alá egyesülete nevében. Kozma János jelenleg a III. kerületi városfejlesztési bizottság külsős tagja, korábban pedig az Óbudáért-Békásmegyerért Egyesület delegáltjaként független önkormányzati képviselő volt az önkormányzatban.

Béres András szerint az Ellenzéki Összefogás Óbudáért egyértelműen kamuszervezet, amely meg akarja téveszteni a választókat, és nem csak az egyesületi névvel. Felhívta rá a figyelmet, hogy a kampányban, az utcán és a közösségi médiában is lényegében láthatatlan embereket indít az álellenzéki társaság. Ráadásul – és ez az, ami tényleg érdekes – a kamuszervezet olyan „fantomjelölteket” indít, akiknek a neve mondhatni megtévesztésig hasonlít a valódi ellenzéki jelöltekére.

Példaként említette, hogy az ötpárti ellenzéki tömörülés közös polgármesterjelöltje az MSZP-s Kiss László, aki ellen az álellenzék egy másik Kisst indít az őszi választáson. A Fidesz leváltására készülő körzeti képviselőjelölt, Újfalvi ellen egy Újfalusit küldtek harcba, Béres András ellen meg egy Berkest. Egy további körzetben pedig, amelyet általában a szocialisták nyernek, és most is ők indítják az ottani ellenzéki jelöltet, az Ellenzéki Összefogás Óbudáért egy olyan személlyel próbálkozik, akit pont úgy hívnak, mint a körzet korábbi szocialista képviselőjét. Nem csak az ellenzéki összefogás nevét másolják tehát, hanem a jelöltjeik nevét is, hogy megtévesszék a választókat – mondta Béres András az óbuda-békásmegyeri ötpárti ellenzéki összefogás.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Reggeli gyors/Interjú Béres Andrással
2019. szeptember 18., szerda 07.50
riporter: Para Kovács Imre