„Klubrádió
Megbeszéljük...

Hunvald nem lép vissza, szerinte Niedermüllernek kellene

30/08/2019 20:20

| Szerző: Klubrádió

Hunvald György korábbi VII. kerületi polgármester szerint rossz döntés született, de nem az ő oldaláról; úgy véli, Niedermüller Péternek, az ellenzéki pártok jelöltjének kellene visszalépnie a javára. Niedermüller Péter sajnálja és kiábrándítónak tartja a volt MSZP-s politikus lépését, amellyel árt az ellenzéknek.

2019. augusztus 30. Megbeszéljük / részlet, Hunvald György (19.08.30.)
17:16
00:00
Hunvald Györgyöt (akit jogerősen elítéltek hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt) arról kérdeztük, hogy a Válasz Online megírta: az őt támogató lokálpatrióta szervezet valójában a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület. Ő erre úgy reagált: ha szeretik a rozskenyeret, az emberek nem azt nézik, hogy papírba vagy celofánba van csomagolva, hanem a tartalmat. Tehát nem az a kérdés, hogy ki jelöl, hanem hogy kik indulnak. A helyi szervezetüket nemsokára bejegyzik, a választásig meglesz. Akik adták az ajánlásokat, azzal foglalkoztak, hogy ki jön oda, és őt ismerik Erzsébetvárosban.

„Nem veszekszem az ellenzékkel, nekem az ellenfelem a Fidesz” - mondta a volt polgármester, aki azt is közölte: nem mond rosszat, csak jót az MSZP-re, 26 év után is. Úgy fogalmazott: a helyi hitelességét nem tudja átadni senkinek. Az ellenzéki pártok nem akartak vele dolgozni, ezt tudomásul vette, de nem érti, hogy ha a pártok kifejezetten károsnak tartják, ha megjelenik valamelyik standjuknál, miért nem veszik tudomásul, hogy demokrácia van, és ő elindul, mert a programját tartja a legfontosabbnak. Arra a kérdésre, hogy azt nem képviselhetné-e Niedermüller Péter, a volt MSZP-s politikus egy a hasonlattal válaszolt: minden bortermelő a saját borát tudja a legjobban eladni.

Hunvald György szerint rossz döntés született, de nem nála, hanem a túloldalon. „Niedermüller Péternek még van 43 napja, hogy visszalépjen” - fogalmazott. A helyi erőviszonyokról nem látott felmérést vagy becslést. Szerinte nem lesz többségben a Fidesz október 13-a után a kerületben.

 
Hunvald György a – mint kiderült, ferencvárosi – Lokálpatrióták színeiben
 
 


2019. augusztus 30. Megbeszéljük / részlet, Niedermüller Péter (19.08.31.)
11:16
00:00
Megkérdeztük Niedermüller Pétert is, a DK-s politikus az ellenzék helyi jelöltje. Sajnálja és bizonyos mértékig kiábrándítónak tartja, hogy Hunvald Györgyben nincs annyi belátás, hogy erről legalább tárgyaljanak. Van egy ötpárti megállapodás, teljesen nyilvánvaló, hogy aki ezzel szemben elindul, az ezt gyengíti, bármennyi szavazatot szerez is végül. Nincs rá magyarázata, hogy miért kell ez ellen az ötpárti együttműködés ellen elindulni. Azt hangsúlyozta: az emberek azt támogatják, hogy öt párt összefog és közösen fogalmaz meg víziót ebben az esetben a kerületre vonatkozóan.

Nem mennek bele semmilyen személyeskedő, gyalázkodó, mocskolódó kampányba. Hunvald György a programját emlegette, az ő programjuk július közepe óta kint van a neten, így ők a programok szintjén akarnak vitázni. Ez a választás egyébként sem Hunvald rehabilitálásáról szól, hanem arról, hogy miként lehet a Fidesz helytartóit leváltani Erzsébetvárosban. Nincsenek lényegi ellentétek, sőt bizonyos szempontokból Hunvald (pár napja megjelent) programja sem mond mást, mint ami szerepel náluk.

Megbeszéljük...
2019. augusztus 30., péntek 16:00
Műsorvezető: Bolgár György