„Köszönjük,
Reggeli gyors/Reggeli személy

Kuncze Gábor: minden politika

29/08/2019 11:45

| Szerző: Klubrádió

A migránsozás az önkormányzati kampányban nem olyan hatásos, ezért a Fidesz most elkezdett liberálisozni. A főpolgármester az SZDSZ-től retteg, amelynek alapítói között volt.

2019. augusztus 29. Reggeli gyors/Reggeli személy (2019. augusztus 29., csütörtök 09:00)
44:03
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Dési János, Szénási Sándor, Rózsa Péter

 
Tarlós István (SZDSZ) 1990-es választási szórólapja
 

Tarlós István a saját farkába harapott – mondja Kuncze Gábor, az egykori SZDSZ volt elnöke, aki a főpolgármester kirohanásaira reagált. Tarlós az SZDSZ alapítói között volt, úgy lehetett óbudai polgármester, hogy a képviselő testület megszavazta, akkor ugyanis még nem közvetlenül választották a kerületek vezetőit. Most pedig láthatóan retteg egykori pártjától. Ilyen kijelentéseket tesz: „szaporodnak a jelzések, hogy az ellenzék kampánya mögött ... bosszúra szomjas, frusztrált egykori SZDSZ-esek állnak", a régi SZDSZ módszerei visszaköszönni látszanak. Kuncze Gábor mindezt annak tulajdonítja, hogy a migránsozás az önkormányzati kampányban nem olyan hatásos, főleg, hogy nincsenek is igazán migránsok, liberálisozni viszont lehet.

Tarlós Istvánnal kapcsolatban megjegyezte még, hogy hazugság az ő független jelöltsége, egyértelműen a Fidesz embere. Regnálása alatt Budapestet lenullázták, lepusztították. Igaz, hogy időnként beengedik Orbán Viktor szobájába, és ő boldogan jön ki, de a eredmény látható.

Az ellenzéki összefogásról úgy vélekedett, hogy az más minőségű, mint a korábbiak, akkor az erőket nem egyesítették. Most megpróbálnak egységes képet mutatni, ami persze nem lesz könnyű, hisz a pártokon belül is vannak hatalmi harcok. Az ellenzékből nem lesz egy párt, ami természetes, a választásig legyenek egységesek, utána megmutathatják a különbözőségeket.

A főpolgármesteri posztért a mostani állapot szerint 8 jelölt indul, de ez még valószínűleg csökkenni fog. Az emberek többsége ugyan minden bizonnyal megy majd a közös jelölt után, de a választók azért sokfélék. Olyan jelöltek zavarórepülése, aki csak pár százalékot képesek szerezni, egyértelműen a Fidesznek kedvez. Ilyen jelölt például Thürmer Gyula, vagy Hunvald György.

 
Thürmer Gyula kampánya
 

A kormánypártokon belüli konfliktusokról Kuncze Gábor úgy vélekedett, hogy a Fideszben politizálni egészen más, mint a többi pártban. Az alacsonyabb szintű vezetők, sőt az aktivisták is látják, hogy fönt mennyi pénzt tesznek zsebre. Joggal érzik tehát úgy, hogy nekik is jár valami. Amíg Simicska Lajos kezelte a kasszát, addig egy kézben voltak a dolgok, most azonban több csatornán folyik szét a pénz.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Vagy a YouTube-csatornánkon - érdemes feliratkozni rá.

FELIRATKOZOM:

 

Kiemelt kép: Klubrádió.

Reggeli gyors – Reggeli személy
2019.08.29. 09:00
Műsorvezető: Lampé Ágnes