„Klubrádió
A lényeg

Hunvaldnak nem rossz az MSZP-ben, de nélkülük építi tovább a karrierjét

26/07/2019 11:10

| Szerző: Klubrádió

Nem akart az erzsébetvárosi ellenzéki összefogás gátja lenni, ezért civilként folytatja a politizálást, ott hagyja az MSZP-t. Határozott elképzelése van arról, hogyan folytatódjék kerületi politikai karrierje – mondta Hunvald György, a település egykori polgármestere.

2019. július 26. A lényeg-részlet/Interjú Hunvald Györggyel (2019.07.26.)
01:07
00:00
Kilép az MSZP-ből Hunvald György – jelentette be a Facebookján a volt erzsébetvárosi polgármester, akire egy hónappal ezelőtt letöltendő szabadságvesztést kért az ügyész hűtlen kezelés miatt. A vádhatóság szerint a politikus több mint tíz évvel ezelőtt színlelt szerződéseket kötött barátaival, ismerőseivel, amivel 45 millió forint kárt okoztak Erzsébetvárosnak.

Az MSZP elhagyásáról nehezen meghozott döntését azzal indokolta, hogy bár ő mindenképp szeretett volna elindulni az októberi önkormányzati választásokon, azt a kerületi ellenzéki együttműködésben résztvevő pártok némelyike kizárta. A helyzetet szerinte az MSZP nem tudta megoldani, ő pedig hosszas töprengés után arra jutott, hogy nem lesz gátja az ellenzéki összefogásnak. "Mindent megtettem, hogy az összefogás létrejöjjön. A mai naptól, azonban már a saját utamat fogom járni, és ezt az utat tiszteletben kell tartani mindenkinek" – írta. 

A volt országgyűlési képviselő állítja, hogy nem haraggal válik el a párttól, amelynek 26 éven keresztül volt tagja. Jól érezte magát az MSZP-ben, most sem érzi magát ott rosszul, de ezentúl civilként folytatja a politizálást, és helyi szinten, amiről határozott elképzelése van – mondta az egykori erzsébetvárosi polgármester a Klubrádiónak

A politikus azt is kijelentette, biztos, hogy nem lép be másik pártba, mert szerinte a pártpolitizálás olykor megalkuvásokra készteti az embert. 

Hunvald György arról is beszélt, nemrégiben több mint ötezer VII. kerületi lakos az ajánlásával kérte azt, hogy ne hagyja abba a kerületi politizálást, ez pedig erőt adott neki, úgy érzi, helyes úton jár. Hozzátette, egy politikust a választók tudnak rehabilitálni, és nem a sajtó meg a pártelitek.

A lényeg/Interjú Hunvald Györggyel
2019. július 26., péntek 10.00
riporter: Kemény Dániel