„Klubrádió
Esti gyors

Karácsony nem tudja megmagyarázni Pesterzsébetet

5/07/2019 20:41

| Szerző: Klubrádió

Kézenfekvő lett volna a 17 évig MSZP-s, négy éve független Szabados Ákos támogatása a XX. kerületben, de most új jelöltet kell keresni, mert ha tisztelik is, nem támogathatják a Fidesszel együtt - mondta Karácsony Gergely, az előválasztás győztese.

2019. július 05. Esti gyors / részlet, Karácsony Gergely (19.07.05.)
04:14
00:00

Karácsony Gergely szerint történelmi lépést tett az ellenzék azzal, hogy létrejött a hatpárti együttműködés és mind a huszonhárom kerületben közös jelölteket állít.

Nem tudja megmagyarázni Pesterzsébetet, mert nekik kézenfekvő volt, hogy bár Szabados Ákos függetlenként akart indulni és korábban a közgyűlésben többször előfordult, hogy a Fidesszel szavazott, nem jelölnek mást. Új fejlemény, és „az ebből következő személyi konzekvenciák levonása folyamatban van”, hogy Szabadost a Fidesz is támogatná. Így új jelöltet kell keresniük Pesterzsébeten, mert bár tisztelik, elképzelhetetlen, hogy valaki egyszerre kapja meg a Fidesz és az ellenzék támogatását, nem tudnak senkit a kormánypárttal közösen támogatni.

Ha rajta múlott volna, akkor az EP-választás előtt megállapodtak volna, ő azt akarta, hogy ne várják meg, mert ott a pártok egymás riválisai lesznek. Akkor az LMP és a Jobbik „nem állt még készen” az együttműködésre, és aztán úgy alakult, hogy az EP-választás nehéz helyzetbe hozta őket, de sikerült megszervezni a közös indulást.

(címlapi kép: Facebook)

Hallgassák meg az interjút a lejátszás ikonra kattintva!

Esti gyors
2019.07.05., péntek 18:15
Műsorvezető: Herskovits Eszter