„Klubrádió
A lényeg

Elfogadná a Fidesz támogatását az MSZP-vel indult kerületi polgármester

1/07/2019 14:25

| Szerző: Klubrádió

Az elmúlt években elfogadható közös munkát tudott végezni a kormánypárti önkormányzati képviselőkkel, és nem tartja kizártnak, hogy legközelebb fideszes támogatással vágjon neki az önkormányzati választásnak – mondta a korábban szocialista színekben induló Szabados Ákos, XX. kerületi polgármester.

2019. július 01. A lényeg-részlet/Interjú Szabados Ákossal (2019.07.01.)
00:53
00:00

 
Szabados Ákos
Facebook
 

 

Konkrét ajánlatot még nem kapott, de el tudja képzelni, hogy elfogadná a Fidesz támogatását, akkor is, ha ez azzal jár, hogy az ellenzék egy másik jelöltet támogat vele szemben – erről Pesterzsébet független polgármestere beszélt.

A korábban szocialista színekben induló Szabados Ákos kiemelte, hogy az elmúlt években elfogadható közös munkát tudott végezni a kormánypárti önkormányzati képviselőkkel, az ellenzéki pártokkal viszont nehezebb lett a közös munka azóta, hogy az MSZP mellett több kisebb baloldali párt is jelen van az testületben.

A polgármester azt mondta, megérti, hogy a politikai verseny miatt a sajtó és a pártok is azzal foglalkoznak, hogy ki hol indít saját jelöltet, de szerinte fontosabbak a programok, az ő számára konkrétan az, hogy egy együttműködő közgyűlés jöjjön létre Pesterzsébeten.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke azt mondta, nem fogják győzködni Szabados Ákost, hogy ellenzéki támogatással induljon, de ha együttműködik a Fidesszel, akkor új jelöltet keresnek. Molnár Zsolt kiemelte, támogatni tudják a ferencvárosi előválasztást, és azt reméli, hogy ebben és a többi vitás kérdésben is még a héten döntés születik. 

Szabados Ákosról esetleges váltásáról és a XX. kerületi politikai felállását a hvg.hu hosszabb cikkben elemzi.

A lényeg/Interjú Szabados Ákossal
2019. július 01., hétfő
riporter: Selmeci János