„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Kísérletező színészek az álomgyárban

20/06/2021 11:52

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

Komédiából az akcióba, horrorból a művészfilmbe. A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában arra kerestünk választ, hogy Hollywoodban mikor és hogyan érdemes egy színésznek megpróbálkoznia a műfajváltással.

2021. június 19. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2021. június 19., szombat 13:30)
26:19
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes Szerkesztők: Timár Ágnes
Valószínűleg akkor fogjuk Tom Hanks-et negatív szerepben látni, amikor Leonardo DiCapriót egy romantikus komédiában. Kábé semmikor. Sok hollywoodi színész viszont élvezi, ha váltogathatja a műfajokat, és olyan területen próbálhatja ki magát, amely távol esik a számára megszokottól.

Szöllőskei Gábor, filmes szakújságíró elmondta, mindenfajta váltásra van példa, de talán a könnyűből a fajsúlyosabb zsánerbe való átvándorlás a leggyakoribb. Ennek az oka persze a színész saját képességeinek tesztelése, és esetleg egy más típusú karrier elindítása. A szakértő Tom Hanks példáját hozta fel, aki egyértelműen vígjátéki színészként indult, mára azonban szinte kizárólag drámai szerepekben látható a vásznon.

Szöllőskei Gábor arra is kitért, hogy mind a tévés múlt, mind a gyerekszínészi karrier esetleg megnehezítheti, hogy új területen valósítsa meg az álmait egy színész Hollywoodban. Hozzátette, ennek ellenére sok sikeres példával találkozhatunk. Az Alkonyat filmek sztárjai miután maguk mögött hagyták a tini filmeket, minőségi karrierbe kezdtek.

Kitért az újságíró azokra a színészekre is, akik ugyan rendelkeznek a megfelelő tehetséggel, de nem eléggé motiváltak, így inkább a könnyű sikerre utazva, sekélyes filmekhez adják a nevüket.

Hangosfilm – Szélesvásznú verzió
2021. június 19. szombat 13:30
Szerkesztő-műsorvezető: Timár Ágnes