„Klubrádió
Fülbevaló

Keresd a jelet a legfinomabb húsgalambért!

16/05/2019 11:45

| Szerző: Klubrádió

Húsgalamb, mangalicasonka, fűszerpaprika és salátakeverék - ezek a termékek lettek idén Aranyszalag-díjasok. A Magyar Gasztronómiai Egyesület hatodszor ítélte oda a védjegyet, amelyet azok nyerhetnek el, akik nagy odafigyeléssel állítanak elő kézműves termékeket.

2019. május 14. Fülbevaló (2019. május 14., kedd 13:00)
40:24
00:00
Műsorvezetők: Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika
Molnár B. Tamás, az egyesület elnöke a Fülbevalóban elmondta: az Aranyszalag nem kitüntetés, hanem tanúsító védjegy, amelyet a francia Label Rouge inspirált. Éttermek használják az adott termékeket, folyamatosan ellenőrzik, hogy milyen a minőségük, és ha nem felel meg az elvárásoknak, visszavonják a védjegyet.

Egyrészt azért hozták létre a díjat, hogy támogassák azokat a termelőket, akik „a minőség nem veszélytelen kalandjába fognak Magyarországon”, másrészt segíteni a fogyasztót eligazodni a plecsnik világában független szakmai szervezetként. Az Aranyszalag igazodási pontot jelent a nagyközönségnek is, mert több termék bekerült a szupermarketekbe is - közölte Molnár B. Tamás.

Hosszú folyamat, amíg valaki megkaphatja a minősítést - mondta, hozzátéve: az egyesület tagjai között vannak konyhafőnökök, de „civil” tagok is tehetnek javaslatot. Széleskörű teszteket tartanak, és ahol egyöntetű az elismerés, ott sor kerül egy döntő, utolsó tesztre, amely után határoznak arról, hogy várnak-e még, vagy az adott cég és terméke bizonyított, ez esetben odaítélik az Aranyszalagot.

Az új aranyszalagosok listája megtalálható a Bűvös Szakács weboldalán.

(Címlapi kép: MTI, fotó: Balázs Attila)

A teljes adást a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg!

Fülbevaló
2019. május 14., kedd 13 óra
Műsorvezető: Kovács M. Veronika