„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Kártyák, üres széfek, elfűrészelt hölgyek – Kelle Botond bűvész volt az Ötösben

18/09/2021 10:43

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Kelle Botond bűvész volt, akivel saját pályájáról, valamint a bűvész szakma múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgettek.

2021. szeptember 17. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2021. szeptember 17., péntek 10:05)
93:32
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Kelle Botond érdeklődése a bűvészkedés iránt természetesen egy gyerekkorban ajándékba kapott bűvészkészlettel kezdődött, majd egy könyvvel folytatódott, amelynek gerincén a Rodolfó feliratot látta. Ennek azért is lett nagy szerepe Kelle Botond életében, mert ő nem csak a szakma technikai részéért rajongott, hanem a történetéért is. Gálvölgyi János kérdésére elmondta, van „tisztességes” foglalkozása is, gépészmérnök. De hamar rájött, hogy nem ez az ő jövője.

Az interjúban sokat mesélt a bűvész azokról a szakmai elődökről, akiknek a munkája nagy hatással volt rá, és persze azokról is, akik iránt „csak” nagyon érdeklődik. Sokak számára kevéssé ismert érdekességeket árult el Kelle Botond Henry Houdiniről és David Kopperfieldről is.

Szóba került a beszélgetésben az is, milyen típusai vannak a bűvészetnek, melyeket miért tart sokra, és persze hogy mi a véleménye azokról a bűvészekről, akik elárulják a titkokat. Hozzátette, egyszer kivételt tett, és ő is elárulta egy trükkjét valakinek, de rájött, hogy nagyobb eséllyel okoz csalódást, mint amekkora örömet. Kelle Botond az interjúban a bűvészversenyekről is elmondta a véleményét, illetve azt is tisztázták, hogy van-e helye ma a bűvész számoknak a színpadokon, a tévében vagy éppen a közösségi oldalakon.

A beszélgetésben arra is kitértek, hogy azért fontos számára együtt dolgozni más bűvészekkel, mert kell, hogy egymás szemével lássák a trükköket, és ötleteket adjanak egymásnak. Kelle Botond hozzátette, nála az együttműködés jelenleg nem csak egy új előadásra korlátozódik, hanem egy filmtervre is Rodolfóról, amelynek forgatókönyve már el is készült.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Ötös – Gálvölgyi Jánossal
2021. szeptember 17., péntek 10:00
Szerkesztő: Timár Ágnes