„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Ötös a világ körül – Farkas Gábriellel és vendégeivel

7/08/2021 06:35

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Farkas Gábriel előadóművész helyettesítette Gálvölgyi Jánost, aki szeptemberben tér vissza új műsorokkal. A következő két hónapban, az utazás lesz a műsor jelszava.

2024. április 20.
00:00
00:00
Ezen a héten vendég műsorvezetőnk saját vendégeivel térben, időben és műfajok között barangolt.

Az adás első Wolf Péterrel beszélgetett Farkas Gábriel. Az interjúból kiderült, hogy több évtizeddel ezelőtt ismerték meg egymást, és a tiszteleten alapuló munkakapcsolatból lett barátság. Felidézték az egykori Moulin Rouge világát, és a szintén egykori Magyar Rádió stúdiófelvételeinek hangulatát. Nem csak közös élményeik kerültek elő, hanem arról is beszélt Wolf Péter, hogy számára hogyan indult a zenei karrier, és kikkel dolgozott együtt az elmúlt években.

A folytatásban Kristóf Krisztián artistával beszélgetett Gábriel. A cirkuszos dinasztia tagja pályafutását a nyolcvanas években kezdte egy különleges számmal. Fő jellegzetessége, hogy amolyan úriember zsonglőrként tartják számon világviszonylatban. A négy forgásból álló produkciója Guinness rekord, amelyet 1994 óta nem tudta senki megdöntetni. Kristóf Krisztián az interjúban nemcsak saját eredményeiről mesélt, hanem az egész családjáéról, valamint a munkájával járó rengeteg utazásról, és a soknyelvűségről is szót ejtett.

11 órától Kucsora Márta képzőművészt látta vendégül a stúdióban Farkas Gábriel. Ismeretségük a Zebegényi Alkotótáborhoz köthető, amelyen kamaszkorukban vettek részt. Az interjúból kiderült, hogy már ekkor hatalmas munkabírás jellemezte Kucsora Mártát, aki azt is elmondta ebben a beszélgetésben, hogy a családjában ő az első, aki művészettel foglalkozik.

Az adás zárásaként pedig – ahogy azt az Ötös hallgatói megszokhatták – a gasztronómia felé vettük az irányt. Steiner Kristóf Görögországból jelentkezett be, és nemcsak a helyi étkezésről és főzésről mesélt, hanem korábbi Izraelben töltött éveinek gasztronómiai hatásairól, valamint gyerekkorának ételkultúrájáról is.

Steiner Kristóf
 
Steiner Kristóf
Ötös a világ körül
2021. augusztus 6. péntek 10:00
Műsorvezető: Farkas Gábriel
Szerkesztő: Timár Ágnes