„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Kabaré – Volt, van, lesz?!

12/09/2021 11:46

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A nyári szünet után a pénteki Ötösben visszatért Gálvölgyi János, és az egykori Vidám Színpadra emlékezett, amely szeptember 12-én 50 éve nyitotta meg kapuit. Gajdó Tamás színháztörténész, Farkasházy Tivadar humorista és Kalmár Tibor rendező voltak segítségére a múltidézésben. A műsor második órájában Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták; valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2021. szeptember 10. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2021. szeptember 10., péntek 10:05)
89:56
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Gajdó Tamás színháztörténész nem csak a Vidám Színpad kezdeti éveiről, hanem magáról a pesti kabaré műfajáról is mesélt, amely szintén jubilál, hiszen idén 100 éves. Gálvölgyi Jánossal felidéztek legendás kabaréjeleneteket, és persze szintén legendás művészeket, akik nélkül nem emlékeznénk rájuk. A beszélgetésbe először Kalmár Tibor rendező kapcsolódott be telefonon, aki személyes élményeiről és a Vidám Színpad hőskoráról mesélt.

Farkasházy Tivadar
 
Farkasházy Tivadar
Fotó: Pálinkás János
 

A folytatásban Farkasházy Tivadar is részt vett a beszélgetésben, aki nemcsak az egykori Mikroszkóp Színpadról és annak kiemelkedő alakjáról, Hofiról mesélt, hanem a rádiókabaréról is, és arról, hogy alakult át az egész műfaj az elmúlt évtizedekben. A humorista elmondta, bár szereti a stand up-ot, tervei között szerepel egy olyan kabaréműsor, amelyben ez a műfaj nem kapta helyet, cserébe a humor régi klasszikus válfajai megjelennének.

A beszélgetés végére azonban abban mindannyian egyetértettek, hogy az a fajta kabaré, amelyre egykor tömegek voltak kíváncsiak, az szép fokozatosan eltűnt, és valami egészen más lépett a helyébe.

Ötös – Gálvölgyi Jánossal
2021.09.10., péntek 10:00