„Klubrádió
Reggeli gyors

Karácsony: A Klubrádió nélkül Budapest nem lenne az, ami

8/02/2021 13:07

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Még mindig nem lehet tudni, hogy a kormány kompenzálja-e az önkormányzatokat az iparűzési adóbevételek elvonása miatt. Karácsony Gergely azt is hozzátette, hogy azt sem tudják pontosan, mekkora összeg hiányzik a kasszából. A főpolgármester reméli, hogy a Klubrádió ugyanúgy talpon marad, mint Budapest. 

2021. február 08. Reggeli gyors - részlet 21.02.08. Karácsony Gergely
08:01
00:00

A Magyar Nemzet azt írta, hogy milliós jutalmakat osztogatnak a városházán. Ezzel kapcsolatban Karácsony Gergely kifejtette a Reggeli gyorsban, hogy szó sincs jutalmakról, a lap által kiemelt három összeg az előző városvezetés által kinevezett tisztségviselők távozásával összefüggő tavalyi kifizetések, vagyis a közös megegyezések tárgyaként kifizetett megváltások. A főpolgármester úgy véli, sokat elárul, a város vezetéséről, hogy egy 900 fős hiavtalaban csak három ember volt, akivel nem tudtak közös jövőt tervezni. Hozzátette, a jutalmak összege kevesebb volt, mint az előző években.

Békés Gáspár elbocsátásának ügyében azt mondta, ügyében nem ő, hanem a főjegyző döntött. Úgy véli, hogy mindenkinek lehet véleménye, akár radikális, vagy bántó véleménye is, nagyon nem mindegy azonban, hogy köztisztviselőként végzett munkájától ezt el tudja-e ezt választani. 

A Fővárosi Közgyűlés ülése
 
Karácsony GergelyFotó: Koszticsák Szilárd / MTI
 

Azt is hozzátette, hogy egyre reménytelenebbnek látja az önkormányzatok helyzetét, még mindig nem lehet tudni, hogy a kormány kompenzálja-e őket az iparűzési adóbevételek elvonása miatt.

Karácsony Gergely kiemelte, hogy egyelőre azt sem tudják, hogy mennyi pénzt hiányzik a kasszából, de szerinte akkor is borzasztó nehéz éve lesz a fővárosnak, ha kapnak végül kompenzációt. A főpolgármester azt szeretné, ha az önkormányzatok nem külön-külön tárgyalnának a kormánnyal, hanem az önkormányzati szövetségek képviselnék az érdekeiket.

A Klubrádió frekvenciavesztésével kapcsolatban is kifejtette véleményét: az elmúlt évek során budapesti rádióvá vált, de online nemcsak a fővárosiak érik el. „A Klubrádió nélkül Budapest nem lenn az, ami. Ezért nagyon remélem, hogy a Klubrádió ugyanúgy talpon marad, mint a mi városunk.”

A teljes beszélgetést meghallgathatja a fenti lejátszóra kattintva.

Reggeli gyors
21.02.08. 7:47
Riporter: Szénási Sándor