„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: Budapestet nem lehet legyőzni

1/01/2021 15:36

| Szerző: Klubrádió

Budapestet nem lehet legyőzni - jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester újévi videóüzenetében. Szerinte sem szűklátókörű politikusok, sem a járvány nem kerekedhet felül Budapest összetartó közösségén.

A főpolgármester szerint a közös baj sem volt elég ahhoz, hogy a magyar politikusok képesek legyenek együttműködni. Hozzátette, a magyar kormány csak egyik kezével küzd a járvány ellen, "másik kezével az önkormányzatok, főleg az ellenzéki önkormányzatok ellen küzdött".

Azt mondta: a járvány közvetlen gazdasági hatásait már 2020-ban is nagyon megsínylette Budapest. 2021-ben a járvány és a gazdasági visszaesés mellé pedig felsorakoznak a kormányzati megszorítások is. A sok tízmilliárd forintos kormányzati elvonás és a gazdasági visszaesés tükrében, az új év legfontosabb kihívása a közszolgáltatások további működtetése lesz. Azon fognak dolgozni, hogy Budapestet megvédjék a járvány, a gazdasági válság és a kormányzati elvonások romboló hatásaitól – hangsúlyozta Karácsony Gergely. Szerinte 2021 az újrakezdés és az újratervezés éve lehet. 

A főpolgármester köszönetet mondott az egészségügyi és a szociális ágazatban, valamint a városi közszolgáltatásban dolgozóknak, továbbá az önkénteseknek. Köszönetet mondott a budapestieknek is, akik felelősségteljesen betartották a szigorú, sokszor kellemetlen szabályokat.

 

 

 

Gyurcsány Ferenc szerint 2021 a magyar demokraták felkészülésének éve lesz, ami egyúttal készülés a rezsim leváltására- ígéri a legerősebb ellenzéki párt vezetője. A DK elnöke arra számít, hogy az elmúlt év végére egymás mellett felsorakozó, és a közös választási  indulás számos részletében megállapodó pártok között lesznek viták, ami természetes, mert most dől majd el, hol lesz a következő, demokratikus kormány politikai centruma- tette hozzá a volt miniszterelnök.

A dK elnöke jelezte, lenne szókincse, talán kedve is visszaszólni „a durva gondolkodású, modorú és beszédű” házelnöknek, Kövér Lászlónak, aki