„Klubrádió
Megbeszéljük...

Kálmán Olga: Nagyon nagy bizalmat kaptam

2/03/2020 17:55

| Szerző: Klubrádió

A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja lett a volt televíziós műsorvezető. Meglepődött már a jelölésen is.

2020. március 02. Megbeszéljük - részlet 20.03.02. Kálmán Olga
18:13
00:00

Tisztújító kongresszust tartott a DK, amely olyan nagy változásokat nem hozott a pártvezetésben. Néhány cser azért volt, Niedermüller Péter helyett Gy: Németh Erzsébet lett az alelnök, és bekerült az elnökségbe Kálmán Olga, aki korábban népszerű televíziós műsorvezető volt. Amint elmondta, már a jelölésen is meglepődött, nem is nagyon tudta, hogy miként működik egy ilyen vezetőválasztás. Nos úgy, hogy a tagságból jelölnek néhány embert, ők pályázhatnak akár több pozícióra is. A pályázatokat egy jelölés-előkészítő bizottság bírálja el, a döntését a kongresszus elé terjeszti, év végül maga a kongresszus hozza meg a döntést. Az ügyvezető alelnök maradt Molnár Csaba, az elnök pedig természetesen Gyurcsány Ferenc, akit internetes voksolással már korább megválasztottak.

A DK tisztújító kongresszusa Budapesten
 
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
 

Megbeszéljük című műsorunkban Bolgár György arról kérdezte a volt műsorvezetőt, hogy nem volt-e nagyon furcsa a váltás, hisz az újságírás szabad munka (az kellene hogy legyen), a pártban pedig kell lennie egy fegyelemnek, a politikusnak azt kell mondania, amiben megegyeztek, esetleg egy hosszú vita során. Kálmán Olga azt válaszolta, hogy azért egy szerkesztőségben is van fegyelem, még ha meg is van a kérdezés szabadsága. Ez az egyik ok, amiért nincs olyan nagy különbség a két munka között, a másik az, hogy a DK-ban nem mondják meg, hogy mit gondoljon egy politikusuk. Gyurcsány Ferenc pontosan olyan, mint ahogy az újságírók, és az olvasók, hallgatók, nézők ismerik. Szenvedélyes, néha talán indulatos is, de nincs központi vélemény, egyszemélyi, diktatórikus pártvezetés.

Felmerült az is, hogy Dobrev Klára vajon miért nem szólalt fel a kongresszuson. Az elnökség új tagja erre nem tudott válaszolni, de azt tartotta volna furcsábbnak ha a férj és a feleség is felszólalt volna, hiszen valakikben biztosan felmerült volna a gondolat, hogy: Mi ez, családi pártirányítás? A európai parlamenti munkáról most egy másik képviselő számolt be.

Gyurcsány Ferenc itt is megerősítette, hogy a DK ellenzéki összefogást akar. Közös lista legyen a választáson, közös jelölt, közös miniszterelnök-jelölt. Csak számolni kell -mondja Kálmán Olga-, visszagondolni az önkormányzati választásokra. Valószínűleg kevesen hittek abban, hogy például a II., vagy a III. kerületben átveheti az irányítást az ellenzék. Most a DK vezetői országjárásra indulnak, hogy a szövetség szükségességéről meggyőzzenek minél több embert.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán.

Megbeszéljük
2020.03.02. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György