„Klubrádió
Reggeli gyors

Kaleta-ügy: már tüntetést is szerveztek

9/07/2020 15:15

| Szerző: Klubrádió

Ha még „a kormányhoz tartozó embert” se rettenti el a törvény a pedofília bármilyen formájától, akkor azon mindenképpen szigorítani kell – mondta Popovits Dávid, a Védjük meg a gyerekeinket! című, pártoktól független tüntetés egyik szervezője a Kaleta-ügyre utalva.

2020. július 09. Reggeli gyors / részlet, Popovits Dávid (20.07.09.)
04:33
00:00

Kaleta Gábor, a számítógépén és egyéb elektronikus eszközein 19 ezer pedofil képet tároló volt magyar perui nagykövet ügyéhez kapcsolódóan tüntetést szerveznek civilek Védjük meg a gyerekeinket! címmel, az egyik szervezőt, Popovits Dávidot kérdeztük.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, a kormány szigorítani akar, Kaletáról is úgy fogalmazott, nézzen szembe gyomorforgató tettével és annak következményeivel. Popovits Dávid hozzátette, amikor Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő ítélte el a gyermekpornó-botrányba keveredett nagykövetet, azt is pozitív visszajelzésként értékelték.

A tüntetésről azt mondta: nem politikai jellegű összejövetelről van szó, hanem arról, hogy a vonatkozó paragrafust változtassák meg a gyerekek érdekében. Az a céljuk, hogy a törvényi szabályozás elég legyen arra, hogy „még ezen a szinten is” elrettentsen embereket a pedofília minden formájától. Műsorvezetőnk megkérdezte: konkrétan ez ügy hozta elő a kezdeményezésüket? Igen, ha még „a kormányhoz tartozó embert” se rettenti el a törvény, akkor mindenképpen változtatni kell – tette hozzá Popovits Dávid.

Este 6-tól a Markó utcában, a Pesti Központi Kerületi Bíróság épülete előtt gyülekeztek, és arra kértek mindenkit, hogy jöjjön fehérben, és hozzon plüss játékot vagy mesekönyvet, szimbolizálva a boldog gyerekkort. Mindenkit várnak, jobb- és baloldalit, fiatalt és időst, aki egyetért a gyerekek, kiskorúak szexuális abúzusának törvényi szigorításával.

Kaleta Gábor mindent beismert a bíróságon, egy év felfüggesztett börtönt és 540 ezer forint pénzbüntetést kapott, de mint szerdán kiderült, fellebbezett az ítélet ellen, ráadásul ezt minden kockázat nélkül megteheti.

A demonstrációról élőben közvetítettünk a Klubrádió Facebook oldalán. Kövessen minket a FB-on!

Az interjút a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Pixabay.com

Reggeli gyors
2020. július 9., csütörtök 08.10
Műsorvezető: Lampé Ágnes