„Klubrádió
Hetes Stúdió

Egy milliárdos szexuális ragadozó élete és halála

18/08/2019 13:22

| Szerző: Csernyánszky Judit/Klubrádió

Jeffrey Epstein élete egy rejtély. Ahogy halálának körülményei is. Kiskorúak megrontásáért, szexuális erőszakért és emberkereskedelem miatt ítélték el a politikusokkal és milliárdosokkal üzletelő pénzembert, kétszer is. Az első büntetését 13 hónappal megúszta, majd folytathatta ott, ahol abbahagyta. Most, amikor július elején letartóztatták, úgy tűnt, nem menekülhet meg az életfogytiglan elől. A halált választotta. Vagy eltették láb alól? És hogy kerül a képbe Trump és Clinton? 

2019. augusztus 17. Hetes Stúdió / részlet, Csernyánszky Judit riportja (19.08.17.)
13:19
00:00
2005-ben egy nő tett feljelentést Epstein ellen azért, mert 14 éves nevelt lánya a milliárdosnak vetkőzött és masszázst adott 300 dollárért. Ezután több lány is hasonlóról számolt be a hatóságoknak. A lányokat – akik mind szegényebb sorból származtak, így szükségük volt a pénzre – legtöbbször iskoláik előtt szervezték be. Ebben az ügyben derült ki látványosan, milyen jó kapcsolatokkal rendelkezett Epstein. Vádalkuval mindössze 18 hónapot kapott és abból is csak 13-at ült le, de úgy, közben munkavégzés címén kijárhatott és saját luxusvillájában lehetett, nőket is fogadhatott, pedig regisztrálták szexuális bűnözőként.

Azóta újabb részletek is kiderültek. A Miami Herald oknyomozó anyagot jelentetett meg 2018 végén, amiből többek között megtudhatták az olvasók, hogy több mint száz lány vádolja a milliárdost pedofíliával.

 
Jeffrey Epstein milliárdos 2013-ban a börtönben, amikor szexuális bűnözőként regisztrálták (wiki)
 

Idén július 6-án rajtaütésszerűen letartóztatták Jeffrey Epsteint, és óvadék ellenében sem engedték szabadon. Ekkorra már több ezer oldalnyi anyag gyűlt össze aktájában, amelynek részleteit nyilvánosságra is hozták augusztus 9-én. 24 óra sem telt el és  a milliárdost holtan találták manhattani cellájában. A halottkémi vizsgálat bizonyos részleteiről tudomást szerzett a Washington Post. Ez alapján megint megkérdőjelezték, hogy valóban felakasztotta-e magát Epstein. Három héttel a halála előtt ugyanis már volt egy öngyilkossági kísérlete, ezért szigorított ellenőrzés alá vették, ami azt jelentette, hogy 30 percenként ránéztek az őrök, és cellatársat rendeltek mellé.

- Az egész igazságügyi minisztériumot sokkolta és őszintén szólva dühítette, amikor megtudtuk, hogy nem az előírásnak megfelelően tartották a büntetésvégrehajtási intézetben – nyilatkozta William Barr tárcavezető, miután kiderült, hogy augusztus 9-étől nem volt cellatársa és halála előtti időszakban órák óta senki nem nézett rá. Meggyilkolták esetleg? Mert túl sokat tudott befolyásos politikusokról és üzletemberekről? Mint például Bill Clintonról, Les Wexnerről, a Victoria’s Secret vezérigazgatójáról vagy éppen Donald Trumpról? Epsteinnek rengeteg befolyásos ismerőse volt, az egyik áldozat, Virginia Roberts például András yorki herceget, II. Erzsébet brit királynő fiát is megvádolta azzal, hogy ilyen orgiákon vett részt fiatalkorú lányokkal.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Hetes Stúdió
2019. augusztus 17., szombat 15.00
Riporter: Csernyánszky Judit