„Klubrádió
Esti gyors

Kalandra fel! - Dési János jegyzete

14/10/2019 18:01

| Szerző: Dési

Karácsony Gergely sikeres, bölcs főpolgármestersége jó alapot teremthet arra, hogy valóban Orbán kihívójaként pozicionálja magát. Nyilván tudja ezt a fideszes vezér – és ott tart be, ahol csak tud. De mi mást várnánk a kis embertől nagy nadrágban.

2019. október 14. Esti gyors-részlet (2019.10.14. Dési János jegyzete)
02:34
00:00
Tegnap fontos és nagy dolog történt. Kiderült, hogy a Fideszt minden diktatórikus mesterkedése ellenére le lehet győzni és az is, hogy az ellenzéki összefogás igenis hatásos. A fák, még a bonsai fák sem nőnek az égig.

A Fidesz is a 2006-os önkormányzati választásokon elért eredményeire építve nyerte meg a 2010-es országgyűlési választást. Lehet fanyalogni, hogy de majd a Fidesz megváltoztatja a törvényt, meg ezek is milyenek és egyéb szép értelmiségi elfoglaltásokban lelni örömet – de azért ha valóban azt akarjuk, hogy Magyarország újra valódi demokrácia legyen – akkor tudnunk kell, hogy itt a lehetőség a megteremtésére.

Sokszínű, sokféle ellenzéki társaság nyert most – nincs mögöttük egy párt, amelyik összefogná, összehangolná a munkájukat – mi lenne, ha az ellenzéki önkormányzatok összefognának, lérehoznának egy afféle önkénts civil felsőházat – amelyikben nekiállnának kidolgozni mindazokat a törvényjavaslatokat, terveket, elképzeléseket, amelyekre szükség lesz egy parlamenti választási győzelem után. S nemcsak tervekre van szükség – olyanokra amelyek mögé igen széles támogatást lehet szerezni, hanem olyan szakemberekre, akik adott pillanatban át tudják venni a fontos pontokon az ország ügyeinek intézését. Akik képesek elműködtetni a rendszert és nem fideszes pártkatonák.

Megjegyzem, közben valami ellenzéki sajtóféleség is megerősödhetne – mert azért a Kisalföld olvasóinak egy része még elég bizonytalan a keresztény értékek választásában.

A másik, hogy Karácsony Gergely sikeres, bölcs főpolgármestersége jó alapot teremthet arra, hogy valóban Orbán kihívójaként pozicionálja magát.

Nyilván tudja ezt a fideszes vezér – és ott tart be, ahol csak tud. De mi mást várnánk a kis embertől nagy nadrágban.

Most már látszik, hogy mégsem reménytelen az élet, és előbb-utóbb ott is megértik ezt, ahol nem tudják a Klubrádiót fogni.

Szóval, kalandra fel – igen, most jön a neheze. De hajrá, hadd unokázzon végre nyugodtan naphosszat a Felcsút géniusza!

Dési János jegyzete a 2019. október 14-i Esti gyorsban hangzott el.