„Köszönjük,
A lényeg

Gyurcsány: összedőlt a Fidesz legyőzhetetlenségének mítosza

14/10/2019 13:43

| Szerző: Klubrádió

A Fidesz legyőzhetetlenségének mítosza összedőlt tegnap – értékelte a választási eredményeket a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc minden demokratának azt üzente: eljött az ideje, hogy sok-sok év küzdelem után felemeljék a fejüket, hogy elhiggye mindenki, értelme van a küzdelemnek, és lehetősége van a győzelemnek – fogalmazott a volt miniszterelnök, hozzátette, támogatja Karácsony Gergelyt.

Iránymutatásában azt kérte a most mandátumot nyert ellenzéki polgármesterektől és képviselőktől, hogy mutassák meg, mit tett a Fidesz, „hozzanak nyilvánosságra minden szerződést”, hogy megmutassák, milyen elehetőségeket vettek el tőlük az elmúlt években. Ezen felül azt kérte tőlük, hogy legyenek becsületesek, így nyitva utat a 2022-es ellenzéki győzelemnek.

Sem kormánypárti oldalon, sem ellenzéki oldalon nincs helye a korrupciónak, aki ilyenben részt vesz, annak a törvény előtt is felelnie kell – jelentette ki a volt miniszterelnök a kispesti korrupciós botrányra válaszolva. 

Kálmán Olga sorsával kapcsolatban úgy fogalmazott: majd az új főpolgármester eldönti, ajánl neki-e posztot. Azzal a kapcsolatban, hogy Magyarország az eredmény tekintetében diktatúra-e, Gyurcsány Ferenc úgy válaszolt: igen, diktatúra, egy olyan diktatúra, ahol sikerült a kormánypártokat az aljas kampány ellenére több helyen legyőzni.

Saját pártjával kapcsolatban elmondta, örül, hogy a választás a közös sikert hozta meg, de büszke rá, hogy több DK-s polgármester lett. Szerinte nem vezető erőre van szüksége az ellenzéknek, hanem együttműködésre a pártok között – reagált a Momentum és a Jobbik elnökeinek a kijelentéseire.