„Klubrádió
Kovátsműhely

Játszótér az egész világ

23/11/2019 16:22

| Szerző: Klubrádió

A Kovátsműhely vasárnapi adásában a Kováts Kriszta Kvintett Játszótér című dalából kiindulva a játszóterekről, illetve a gyermek- és felnőttkori játékok fontosságáról beszélgetünk Kő Boldizsár játszótértervezővel és Diószegi Endre pedagógussal.

Kő Boldizsár játszóterei egyedülállóak az országban. Ő maga szívesebben hívja őket mese-tereknek: a Benczúr-kert, vagy akár a Millenáris Zöld Péter játszótere olyan különleges mesevilágot jelenítenek meg, amely messze túlmutat az évtizedek alatt megszokott vasjátszóterek, de még az EU-konform modern csodák hangulatán is.

 
Kováts Kriszta és Kő Boldizsár
 
 


Kő Boldizsár nemcsak a testet, de a lelket is játékra hívja. Terei olyanok, mint a szabadtéri szoborparkok, hivatása pedig nem csupán a gyermekek szórakoztatása, hiszen épült már színes játszótere szívkórházban, és drogrehablitiációs intézményben is.

Diószegi Endre az az irodalomtanár, amilyenre mindannyian vágytunk gyerekkorunkban. Nemcsak azért, mert órái élményszerűek, hanem mert évek óta viszi diákjait kirándulni a legkülönfélébb, irodalommal valamilyen módon összeköthető helyekre. Diákjai az Akropoliszon olvashatják a görög drámákat, Shakespeare-t néznek a Globe színházban, de egy rendhagyó osztálytalálkozó keretében még Kínába is eljutottak.

 
Kováts Kriszta és Diószegi Endre
 
 

Ám nem csupán mesés utazásokról, hanem pedagógiai módszerekről és játékról is beszélgettünk.

Tartsanak velünk vasárnap 17 órától! (Címlapi kép: Kő Boldizsár/Facebook)