„Köszönjük,
Café Péntek

Képzelt magyar kamerák Velencében

26/04/2019 17:49

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Wilk Valentin

Először áll az újmédia művészet a Velencei Biennálé magyar kiállításának középpontjában. Waliczky Tamás, a magyar pavilon anyagának alkotója, valamint Fekete Péter államtitkár beszélt az eseményről a Café Péntekben. A politikust a dobra vert, kiállítóhelyként is nagyon jelentős Bálna sorsáról szintén kérdeztük. Hiába volt a Rock Színház meghatározó tagja, a társulatról szóló köztévés műsorba nem fért bele – Kováts Kriszta nyilatkozott.

2019. április 26. Café Péntek (2019. április 26., péntek 20:00)
46:08
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia

A Café Péntek tartalma:

Az 58. Velencei Biennálé magyar pavilonjának budapesti sajtótájékoztatója. Megszólalt Fekete Péter államtitkár, akit nem csak az itáliai biennáléról, hanem a Bálnáról is kérdeztünk, amelyet jelenleg épp árul a főváros, így veszélybe került az Új Budapest Galéria kiállítóhelye. A műsorban beszélt Waliczky Tamás képzőművész is, akinek Képzelt kamerák című kiállítását tervezik a Velencei Biennálé magyar pavilonjába. Először áll az újmédia művészet a magyar kiállítás középpontjában. Az idei Velencei Biennálé május 11-én kezdődik és november 24-ig tart.

 
 Az 58. Velencei Képzőművészeti Biennále magyar pavilonjába tervezett, Waliczky Tamás Képzelt kamerák című kiállításának sajtótájékoztatója Budapesten, a Müpában 2019. április 24-én. Balról jobbra: Boros Géza, a Velencei Biennálé Iroda vezetője, Fabényi Júlia, a Velencei Biennále nemzeti biztosa, Waliczky Tamás képzőművész, Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára, Szegedy-Maszák Zsuzsanna, a kiállítás kurátora. Fotó: Klubrádió
 


Rozsda Endre grafikái – Makláry Kálmán gyűjtővel beszélgettünk.

Rozsda Endre: Hommage à Stravinsky (1976) Fotó: Wikipédia
 


Kováts Kriszta énekest törölte a Duna TV a Rock Színházról készült műsorba meghívottak listájáról, pedig alapítótag volt, ráadásul ő játszotta a társulat indulásakor színpadra állított Evita musical a címszerepet. Ez volt a darab hazai ősbemutatója. Kováts Krisztának egyébként hamarosan nagykoncertje lesz, amelyen a lánya is fellép.


Titkos Peszach – kiállítás a 2B Galériában. Böröcz László, a galéria vezetőjét, valamint Szemző Zsófia és Schuller Judit kiállítókat kérdeztük.

 
Forrás: 2B Galéria
 

Megnyitott a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, ahol különösen erős a norvég jelenlét, a díszvendég is az északi országból érkezett, Karl Ove Knausgard író.

Könyvfesztivál - Megnyílt az idei rendezvény
 
 Karl Ove Knausgard norvég író, díszvendég pódiumbeszélgetésen a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon az ünnepélyes megnyitó napján a fővárosi Millenáris Parkban 2019. április 25-én. Négy nap alatt mintegy 400 programmal, könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, ismeretterjesztő előadásokkal és képregénykészítéssel várja a közönséget április 25. és 28. között a könyvfesztivál. MTI/Balogh Zoltán
 
Café Péntek
2019. április 26., péntek 20.00
műsorvezető: Váradi Júlia