„Klubrádió
Café Péntek

Mindenkinek van valami rejtegetnivalója

3/03/2019 15:10

| Szerző: Klubrádió

Tetszettek a besúgók történetei – magyar kortárs dráma-díj Örkény özvegyétől. A Hóvirág őrs naplója és Uri Asaf kiállítása – ezekről is szó volt a mai Café Péntek műsorában.

2019. március 01. Café Péntek (2019. március 1., péntek 20:00)
50:17
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia
A műsor tartalmából:

– Átadták kedden a kortárs drámaírói díjat, amelyet Radnóti Zsuzsa dramaturg, Örkény István író özvegye alapított. Idén hárman részesültek az elismerésben, egyikük Kelemen Kristóf, aki a 60-as évek besúgói szolgálatáról készült, Megfigyelők című darabjáért kapta meg a díjat. A fiatal szerző a saját kutatása nyomán született történetet maga állította színpadra a Trafóban. A másik kiemelt Závada Pál az Egy piaci nap című drámájáért, amelyet a Radnóti Színházban játszanak. Ennek színpadra állításáért a rendező, Mohácsi János is díjat kapott. A Café Péntekben Radnóti Zsuzsa és a két drámaíró is megszólalt.

 
Kép Az ügynök élete c. filmből Forrás: IMDB
 

A Megfigyelők ajánlója szerint mindenkinek van valami rejtegetnivalója. Az operatív munka során pedig az lesz sikeres, aki feloldódik és hiteles marad a különböző szerepekben: a privát életben nem kelt gyanút, megnyeri magának a célszemélyt, és a tartótisztje is megbízik benne.

– A Hóvirág őrs naplója – dokumentumfilm amelyet Katona Zsuzsa készített a Kádár-rendszer úttörőmozgalmáról. Pénteken a Klubrádiónak is beszélt róla.

– A 2B Galériában Uri Asaf író, műfordító, festőművész munkáiból nyílt kiállítás, amiről Váradi Júlia műsorvezető kérdezte a vendéget.

 

 

Café Péntek
2019. március 1., péntek 20.00h
műsorvezető: Váradi Júlia