„Klubrádió
Kovátsműhely

Volt egy Garasunk

24/10/2019 14:35

Vasárnap folytatódnak Kováts Kriszta daltörténetei a Kovátsműhelyben - a második adásban Garas Dezsőt idézzük meg László Attila és Fábri Péter dalával, a Mosodással, és meghívott vendégeinkkel.

Miben rejlett Garas Dezső zsenialitása, hogyan nyilvánult meg ellentmondásos személyisége a filmekben és a színpadon, hogyan látták őt barátai és kollégái - erről ők maguk mesélnek második adásunkban. Sándor Pál filmrendező, Ragályi Elemér operatőr, Kútvölgyi Erzsébet színművész és Sirató Ildikó színháztörténész lesznek segítségünkre abban, hogy megfejtsük a megfejthetetlen Garast.

Sándor Pál, Ragályi Elemér és Kováts Kriszta
 
Sándor Pál, Ragályi Elemér és Kováts Kriszta
Klubrádió
 

Sándor Pál és Ragályi Elemér a mai napig emlékszik a színészóriással való első, filmes találkozásra, amely 1973-ban történt - közös filmjük, a Régi idők focija főszerepét ugyanis Garas Dezső alakította. Mitől lett Minarik Ede Garas egyik legemblematikusabb szerepe, milyen volt vele forgatni, hogyan lényegült át pillanatok alatt? Többek közt ezekről is beszélgetünk. Sándor Pál Garas személyiségéről, annak ellentmondásairól is mesél: az egyik pillanatban gyermekien naiv, a másikban filozofikusan bölcs színészt idézi meg.

Kútvölgyi Erzsébet rengeteget játszott együtt Garas Dezsővel, mesél nekünk a Legenda a lóról című előadásról, Garas érzékenységéről, félelmeiről, munkamódszeréről; szerepekről és kollegialitásról. Sirató Ildikó pedig segít nekünk eligazodni egy legenda élettörténetében.

Sirató Ildikó, Kútvölgyi Erzsébet és Kováts Kriszta
 
Sirató Ildikó, Kútvölgyi Erzsébet és Kováts Kriszta
Klubrádió
 

A címlapi kép forrása: Arató András

Kovátsműhely - Zenés kultúrtörténeti kalandozás vasárnap délutánonként
2019. október 27. vasárnap 17:00
Műsorvezető: Kováts Kriszta
Szerkesztő: Barna Zsuzsa