„Klubrádió
Reggeli gyors

Iványi Gábor: Üzenet a zsarnokoknak

23/02/2021 15:12

| Szerző: Klubrádió/K.K.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség számlájáról 250 millió forintot vett le az adóhatóság. Ez valódi tartozás, de abból adódott, hogy az állam tartotta vissza a támogatást.

2021. február 23. Reggeli gyors - részlet 21.02.23. Iványi Gábor
10:41
00:00

Politikai bosszúnak lehet értékelni azt, ami az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösséggel történik – mondja a közösség vezetője. Érdemes talán emlékezni arra, hogy ő Orbán Viktor több gyermekének is a keresztelője.

2010-ig nem volt anyagi gondjuk, majd az egyházi státuszt a Fidesz egy törvénnyel megváltoztatta, a személyi jövedelemadó 1 százalékát már nem lehet ennek a közösségnek felajánlani. Perre vitték az ügyet, az uniós bíróság a magyar állammal szemben a testvérközösségnek adott igazat. Az adóhatóság viszont most pénzt követel. Olyan pénzt –mondja Iványi Gábor- amely ott van az államnál, hiszen nem fizette ki.

A közelmúltban el akarták zárni a gázt az egyház egyik intézményében. Végül nem tették meg, hajlandóak voltan tárgyalni a tartozásról. Iványi Gáborék ugyanis hajléktalanokat látnak el, oktatási tevékenységet folytatnak, szegényeket gondoznak. Olyan feladatokat látnak el, ami egyébként az állam dolga lenne.

Az egyház vezetője határozottan kimondta az interjúban: nem adják fel. Ezzel üzennek a zsarnokoknak és bátorítanak mindenkit. Az orbáni ámokfutásnak egyszer vége lesz.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép:

Reggeli gyors
2021.02.23. 06:00
Műsorvezető: Dési János