„Klubrádió
Útszélen

Minden út a Dankóba vezet

27/09/2020 12:22

| Szerző: Józsa Márta / Klubrádió

Az Útszélen adásában a Dankó utcába látogattunk el, ott székel az Oltalom Karitatív Egyesület és a Magyar Evangéliumi Testvérközösség, illetve az Iványi Gáborék által működtetett Wesley János Főiskola, a Fűtött utca hajléktalanszálló és egy hajléktalankórház is. Nehéz helyzetbe kerültek az utóbbi időben.

Szigorúan őrzött gázcsapok - a Dankó utcában piros-fehér szalagokkal ékesített őrbódéban diákok, tanárok, művészek, aktivisták próbálják megakadályozni, hogy kikapcsolják a fűtést a főiskolán, a hajléktalan-szállón, a kórházban, a konyhán. A többnyire valamilyen szociális szakon tanuló diákok számára sokkoló találkozás ez a valósággal, de a gólyáktól a végzősökig mindenki kitart, harcolni fognak az igazságtalanság ellen – a küzdelem rég nem csak a gázért folyik, a legyőzendő ellenfél a hatalmi önkény.

Jótékonysági árverés az OSA Archívumban
 
Iványi Gábor
 

Maszkban alvó hajléktalanok a Fűtött utcában, munkába készülő fedél nélküliek az Éjjeli Menedékhelyen. A hallgatóink számára tartott idegenvezetésből kiderül, hogy mit is jelentene mindannyiunk számára, ha ellehetetlenítenék a Dankó utcai intézményeket. A diákok értük is őrt állnak, egyikük kedvenc jelmondata szerint minden út a Dankóba vezet.

A témával foglalkoztunk a Hetes Stúdió aktuális adásában is, ott Vásárhelyi Mária is megszólalt a témában.

Útszélen
2020. szeptember 24. csütörtök 15:00
Műsorvezető: Józsa Márta
Szerkesztő: Árva Brigitta