„Klubrádió
Megbeszéljük...

Hollik: Mindenki nyugodjon meg, a Fidesz demokratikus

13/03/2023 18:40

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a párton belül is demokratikusak a viszonyok, annak ellenére is, hogy Orbán Viktor további 16 évig szeretne hatalmon tölteni. Azt már nem tudta megmagyarázni, hogy miért akarja a kormány megvárni az uniós forrásokat a pedagógusok bérének rendezéséhez, ha közben az ennek többszörösébe kerülő Vodafone felvásárlásával nem volt ilyen türelmes.

2023. március 13. Megbeszéljük - részlet 23.03.13. Hollik István
23:10
00:00

Úgy látszik, mintha megmerevedtek vola az álláspontok az Európai Bizottság és a magyar kormány között, annak ellenére is, hogy a kormány a megegyezésre való hajlandóságát hangsúlyozta. Arról korábban a Klubrádió is beszámolt, hogy Navracsics Tibor, a területfejlesztésért, valamint uniós forrásokért felelős miniszter arról beszélt, hogy a források technikailag már a nyár folyamán megérkezhetnek.

"Ezek a források Magyarországnak járnak, és a pénzek a pedagógusokhoz, a vállalkozásokhoz kerülnének" – mondta a Megbeszéljük hétfői adásában Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Arra a kérdésre, hogy amennyiben ilyen fontosnak tartja a kormány a pedagógusok bérrendezését, miért volt mégis fontosabb a Vodafone felvásárlása (660 milliárd forintos tranzakció), vagy a reptér megvásárlására kiadott megbízás (2021-ben 1600 milliárd forintot kínáltak érte), Hollik azt válaszolta, hogy a felvásárlást és a bérrendezést egyaránt meg akarják valósítani. Azt már nem tudta elmagyarázni, hogy a pedagógusok béremelésével miért várnak uniós forrásokra, hiszen csak a Budapest Airport Zrt-re tett ajánlat 10 évre fedezné azt.

Szóba került az is, hogy a finn és svéd NATO-csatlakozás ratifikációja kérdésében mintha nem egyezne Orbán és kormányzó párt nézete. A műsorvezető, Bolgár György szerint ez egy demokráciában érthető is (lenne), Orbán azon kijelentésére, hogy további 16 évet szeretne a hatalomban eltölteni, nagyobb ellenállásra számított. Hollik azt mondta, hogy ez a választókon múlik. "Nyugodjon meg mindenki, a Fidesz-KDNP elkötelezett a demokratikus és fair választások mellett" – tette hozzá.

Azt azonban nem tudta megmagyarázni, hogy Orbán miből gondolhatja ilyen határozottan, még további négy cikluson keresztül maradhat a pozíciójában a pártban, ha a párton belül is demokratikusan választják ki a vezetőket.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Hollik Istvánnal
2023.03.13., hétfő 16:20
Riporter: Bolgár György