„Klubrádió
Nívó - a minőség magazinja

Hogyan változhat az autósok kötelező biztosítása?

17/09/2020 13:41

| Szerző: Klubrádió

Mire számíthatnak az autósok, milyen biztosítási szabályok jöhetnek hamarosan? – erről is volt a Nívóban. Meg arról, hivatalosan mi minősül új autónak – a műsor egy új sorozatban próbálja tisztázni a kérdést. És mire jutott a fogyasztóvédelem a telefonos ügyfélszolgálatok vizsgálatakor? 

2020. szeptember 17. Nívó - a minőség magazinja (2020. szeptember 17., csütörtök 14:00)
49:24
00:00
Műsorvezetők: Törtei-Takács Kriszta Szerkesztők: Törtei-Takács Kriszta

A Nívó témái:

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás – lesz vagy sem károkozói pótdíj? És mi lesz a bonus-malus besorolással? Napok óta minden autós a nemrég robbant hír miatt árgus szemekkel, vájt füllel figyeli a végkifejletet.

 
 Forrás: Pixabay
 

Miután már többször is előkerült a kérdés a Nívóban, hogy mi minősül új autónak, belekezdünk egy olyan sorozatba, amelyben végigvesszük, mit tartalmaznak erről a magyar szabványügyi előírások. Sajnos még e tekintetben sem egyformák a szabályok a különböző országokban, merthogy mindenütt vannak úgynevezett helyi sajátosságok és előírások. Itthon is akad bőven ...

A fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálta a telefonos ügyfélszolgálat működtetésére kötelezett szolgáltatókat. Kiknek kell ilyet fenntartani és mit is jelent az 5 perces szabály?

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Nívó
2020. szeptember 17., csütörtök 14.00
szerkesztó-műsorvezető: Törtei-Takács Kriszta