„Klubrádió
Nívó - a minőség magazinja

Mi hoz ma 18 százalékos hasznot?

15/08/2020 07:33

| Szerző: Klubrádió

Nyilvánvalóan a csalás. Magas hozam ígérte, jó sztori és egy guru. Ennyi kell, és sok ember bedől. Nívó című műsorunkban erről is hallhattak, és egy másik, sms-re épülő átverésről is.

2020. augusztus 13. Nívó - a minőség magazinja (2020. augusztus 13., csütörtök 14:00)
50:06
00:00
Műsorvezetők: Törtei-Takács Kriszta Szerkesztők: Törtei-Takács Kriszta

A műsor tartalmából:

Túl jóhiszeműek vagyunk. Legutóbb egy magánszemély nemzetközi szállásközvetítői értékesítési rendszer termékeit  továbbértékesítésére hivatkozva azzal csapta be a befektetni szándékozókat milliárdos nagyságrendű összeggel, hogy azt ígérte, mindössze 2-3 hónap alatt 18 százalékos hozammal megnöveli a beszedett pénzt. Mi lehet ebből a tanulság, és miért érdemes mindig gyanút fogni a túl kecsegtető ajánlatok hallatán?

Kicselező hadművelet. Miután a légitársaságok is be vannak szorítva, hogy visszaadják a covid miatt visszamondott repülőjegyek árát, nagyjából azzal próbálnak időt nyerni – miután ugye nem tudják elkerülni a visszafizetést-, hogy húzzák az időt ameddig csak lehet. Ami még a szép a dologban, hogy olyan indokokra hivatkoztak, amilyenek nem is léteznek. Hogy miért packázhatnak büntetlenül? Sajnos az ügyintézés határidejéről egyetlen szabály sem rendelkezik.

Változik az úgynevezett hagyományos életbiztosítások garantált kamata.

Vigyázat mert újra megjelentek a brutál sms-díjas, szolgáltatásnak nem nevezhető valamik, van köztük olyan, ahol egyetlen sms-ért több mint 2.000 forintot kell fizetni. Persze a legfőbb kérdés az, hogy tudjuk ezt kivédeni?

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.

Nívó
2020.08.13. 14:00
Műsorvezető: Törtei-Takács Kriszta