„Köszönjük,
Szabadság, elvtársak!

Hogyan jut vissza az magyar oktatás a Kádár-kor mélyére?

26/07/2019 15:07

| Szerző: Klubrádió

Horn György az Alternatív Közgazdasági Gimnázium alapítója arról beszélt a Klubrádióban, a magyar oktatási rendszer hogyan fejlődik vissza, és kezd arra a rendszerre hasonlítani, amelyet már 1989 előtt igyekeztek megváltoztatni.

2019. július 26. Szabadság, elvtársak! (2019. július 26., péntek 19:00): Horn György
48:44
00:00
Műsorvezetők: Szénási Sándor

A rendszerváltás közeledtével egyes iskolák elkezdtek az állam helyett a szülőknek és a gyerekeknek megfelelni – emlékezett vissza Horn György, az AKG alapító-igazgatója.

Mint mondja, egész életében iskolavezetésre készült, alig múlt harmincéves, amikor iskolaigazgató lett, később létrehozta az ország első alternatív iskoláját, ahová az első évben ötezren jelentkeztek a rendelkezésre álló hatvan helyre.

Horn György a Szabadság, elvtársak! mai adásában elmeséli, hogy milyen iskolát szeretett volna, és végül milyet tudott csinálni, hogy mire ébredt rá az alternatív pedagógiai módszereket illetően, és szó volt arról is, hogy a magyar oktatási rendszer hogyan fejlődik vissza, és kezd arra a rendszerre hasonlítani, amelyet már a rendszerváltás előtt igyekeztek megváltoztatni.

Feliratkozott már a YouTube-csatornánkra? Most megteheti.

FELIRATKOZOM:

A harminc évvel ezelőtti fordulópontra emlékező műsort a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szabadság, elvtársak!
2019. július 26., péntek 19.00
műsorvezető: Szénási Sándor