„Klubrádió
Megbeszéljük...

Hidvéghi: Ha igazak lennének a korrupciós vádak, a magyarok nem szavaznának ilyen arányban a Fideszre

4/05/2022 21:14

| Szerző: Klubrádió

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője szerint ha Magyarország olyan korrupt lenne, ahogy azt egyesek az EP-ben és a hazai ellenzékben állítják, akkor nem lenne ekkora gazdasági növekedés. Sőt – tette hozzá –, ha ezek a vádak igazak lennének, nem is szavaztak volna ilyen arányban bizalmat a magyarok a Fidesznek.

2022. május 04. Megbeszéljük - részlet 22.05.04. Hidvéghi Balázs
21:13
00:00

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője azt mondta, hogy ha Magyarországon olyan nagy korrupció lenne, akkor nem lenne ekkora gazdasági növekedés. Úgy fogalmazott: az elmúlt 12 év erősödő, növekedő időszak, és ezt mindenki érzi. Nem lehetne ilyen fejlődést megvalósítani, ha igazak lennének a „teljesen eltúlzott, komolytalan vádaskodások” amelyek elhangzanak például az Európai Parlamentben is (a korrupcióról) – tette hozzá. Ráadásul szerinte, ha ezek az állítások igazak lennének, nem is szavaztak volna ilyen arányban a magyarok a Fidesz-KDNP-re. Műsorvezetőnk feltette a kérdést, hogy a korrupcióról szóló hírek mennyire jutnak el egyáltalán a Fidesz-szavazókhoz, de az EP-képviselő szerint ezek bekerülnek a Fidesz által uralt médiába is. 

Mindebből az következik – jelentette ki –, hogy a magyarországi korrupció nem tér el arányaiban attól, ami mindenhol máshol is van. És mivel ezek a vádak nem valósak, az ellenzék nem is tud velük választást nyerni – vonta le a következtetést. 

Beszélt arról is, hogy a jogállamisági vitában szerinte az Európai Unió „egyre kevésbé működik demokratikusan”, „intoleráns, türelmetlen, erőszakoskodó szervezetre kezd hasonlítani”, és nem szeretnék hagyni, hogy ebbe az irányba menjen tovább. Bolgár György erre úgy reagált, hogy az EU az elmúlt 12 évben nem igazán igyekezett megállítani a magyar kormányt, amely leépíti a demokráciát. A fideszes képviselő szerint az uniónak tiszteletben kell tartania a választásokon győztes kormányokat.

Választás 2018 - Bemutatták a Fidesz új plakátját
 
 Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatót tart Az ellenzék lebontaná a határzárat címmel, amelyen bemutatta pártja új plakátját Budapesten, az Alkotmány utcában 2018. január 30-án. Fotó: MTI /Soós Lajos
 

Hidvéghi Balázs megismételte a kormányoldal állításait arról, hogy a közmédia „a BBC kialakított rendjére épül”, tehát a kormányról, a kormánypártról és az ellenzékről is egyaránt egyharmadnyi időben számolnak be. Műsorvezetőnk, Bolgár György felvetette, hogy a négyévente, kampányonként öt perc nem ezt tükrözi, de a fideszes képviselő szerint az ellenzékiek kaptak meghívást, csak nem mentek be.

A beszélgetésben szóba került a sajtószabadság, a Klubrádió (valamint a Civil és a Tilos) frekvenciájának elvétele és a Médiatanács összetétele is.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Megbeszéljük...
2022. május 04., szerda 17:15
Műsorvezető: Bolgár György