„Klubrádió
A lényeg

Hadházy szerint kollaboránsok azok az ellenzéki politikusok, akik végigülték a parlament alakuló ülését

2/05/2022 21:39

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos független képviselő egyedüliként bojkottálta a parlament alakuló ülését, és a Fidesz kollaboránsainak tartja azokat az ellenzéki politikusokat, akik végigülték azt. Hangsúlyozta, hogy ez elcsalt választás volt, például azért, mert millióknak kiküldött koronavírus-tájékoztató emailekben azzal vádolták az ellenzéket, hogy háborúzni akar, és a közmédia viszonyait is felemlegette, hogy 5 percet kaptak a választás előtt.

Hadházy Ákos alternatív esküt tett a Baranya megyei Kisvaszaron, mert szerinte valódi ellenzéki munka nem folyhat a parlament falai között, mert azzal csak a hatalomnak tesznek jót. „Esküszöm, hogy mindent megteszek azért, hogy az országot elfoglaló, velejéig korrupt bűnszervezettől megszabaduljunk, és az általuk elkövetett bűncselekmények ne maradjanak következmények nélkül. Esküszöm, hogy harcolni fogok azért, hogy a következő választás valódi, tisztességes, demokratikus választás legyen.”

A független képviselő szerint – aki végül nem ül be a Momentum frakciójába, mert Fekete-Győr Andrásék is letették az esküt – az áprilisi választás nem volt demokratikus, azt elcsalták a kormánypártok és hiányolja, hogy idén nem ismétlődtek meg a négy évvel ezelőtti tüntetések. Hadházy arról is beszélt, hogy úgy gondolja, a csalás a szavazókörökön kívül, már április 3-a előtt megtörtént a közmédiában, a kormányközeli sajtóban, valamint a Kormányzati Tájékoztatási Központ milliószámra kiküldött e-mailjein keresztül, amelyekben azzal vádolták az ellenzéket, hogy háborúzni akar.

A megválasztott képviselő volt az egyetlen, aki bojkottálta a parlament alakuló ülését – és a Fidesz kollaboránsainak tartja azokat az ellenzéki politikusokat, akik végigülték azt – biztos abban, hogy önmagában ezzel a megmozdulással nem lehet eredményeket elérni. Hadházy szerint  a kivonulás az ellenzéki politika egyik eszköze kell, hogy legyen, az összefogás képviselőinek pedig nem lenne szabad semmilyen parlamenti vagy bizottsági pozíciót elfogadniuk. A saját mandátumát fel tervezi venni – amikor azt Kövér László megengedi neki. 

Azt is mondta: megújulásra és ellenállásra lenne szükség, de nem újult meg az ellenzék, Tóth Csabát, egy „gengsztert” hatból öt ellenzéki párt támogatott Zuglóban, csak a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nem. Felemlegette, hogy az MSZP-s Molnár Zsoltnak megköszönte az MTVA biztonsági főnöke, amikor rábeszélte a képviselőket, hogy jöjjenek ki a köztévé székházából.

Ismét hangsúlyozta, hogy ha az elkövetkező ciklus alatt sem tudnak kezdeni valamit a propagandagépezettel, és nem változtatják meg a választás játékszabályait, akkor négy év múlva ugyanúgy a Fidesz győz. Szerinte „nyomást minden hatalomra lehet gyakorolni”. 

A politikus fogadóórájáról a Klubrádió is tudósított, itt nézhetik meg a videót:

(forrás: hvg.hu)