„Klubrádió
Klubdélelőtt

Heller Ágnes – az édesanya, nagymama

4/10/2019 21:15

| Szerző: Klubrádió

Heller Ágnesre ezúttal nem mint filozófusra emlékezünk lánya, Hermann Zsuzsa segítségével. A Klubdélelőttben beszélünk iskolatörténet-kutatóval, sokoldalú fotóssal és mentőtiszttel is.

9.00 Idősebb Búza Sándor nyugalmazott közgazdász, a zalaegerszegi levéltár legidősebb kutatója nemrégiben ünnepelte a 95. születésnapját. Fiatal kora óta az irodalom és a történelem nagy rajongója, az elmúlt két évtizedben két nagy témakör foglalkoztatta: a családtörténet, illetve szülőföldjének, Söjtörnek a története. Azon belül is főleg az iskolatörténet.

9.30 Túl vagyunk az öngyilkosság megelőzésének világnapján, ez alkalomból Kovács Zsolt hajdúnánási mentőtiszt lesz a vendégünk, aki sokat tett azért, hogy az öngyilkosjelölteket megakadályozza tettük végrehajtásában, amiért ki is tüntették.

 
 kép: Pixabay.com
 


10.00 Heller Ágnes sajnos már nincs köztünk, de emléke örökké velünk marad. Lánya, Hermann Zsuzsa most nem a professzorról, hanem az édesanyáról, nagymamáról mesél.

 
Heller Ágnes filozófus (1929 - 2019) (kép: wikipedia)
 


10.30 S. Varga Ilona családi tradíciót követve lett fotós, de azon túl még annyi mással is foglalkozott, foglalkozik: reklámfilmes volt, könyvkiadó, szerkesztő,  tánc-, mozgás- és pszichoterapeuta. Most megnyílt kiállításának címe: Arccal a zene felé.

11.00 Miklós Ervin 1986 és 1994 között minden évben több hetet töltött Svájcban, Haich Erzsébet zürichi jógaiskolájában. De valójában ki volt Bözsi néni és ki Ervin?

11.30 „Különleges dolog történt velem, ami nagy hatással volt rám. Egy közeli hozzátartozónkat, akivel korábban nagyon jóban nem voltunk, befogadtuk magunkhoz, hogy nálunk haljon meg. A két és fél hónap alatt nagyon közel kerültünk egymáshoz. Megszerettük egymást, magunkat, ahogy minden létezőt megtettünk a jó haláláért. Nem volt könnyű a halála. Egy részünk vele halt meg...” Oriold Károly, a Lélekben Otthon Alapítvány elnöke mondatai ezek.  

Klubdélelőtt szombaton 9 órától a Klubrádióban.