„Klubrádió
Reggeli gyors

Hadházy sajnálja, hogy túl engedékenyek voltak Karácsonyék

28/11/2019 16:31

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint a főváros és az érintett kerületek keményebb feltételeket is támaszthattak volna a kormánnyal szemben az atlétikai stadion megépítéséért. Elővehették volna az önkormányzatok jogkörét csorbító intézkedéseket vagy a szájzártörvényt.

2019. november 28. Reggeli gyors / részlet, Hadházy Ákos (19.11.28.)
07:13
00:00

Hadházy Ákos szerint kevés egyértelműbb jelképe van a mostani korrupt rendszernek, mint a stadionok, és a 2023-as budapesti atlétikai vb-nél is egy stadionról van szó és nem nagyon boldog a fővárosi döntéstől. Annál, hogy a stadionok jelképek, sokkal nagyobb baj – folytatta –, hogy azt a százmilliárd forintot, amelybe a létesítmény kerül, sok más jó célra is el lehetne költeni.

Szerinte kevés, hogy <qclass=" icms-unhandled-style">cserébe évi 10 milliárdot tesz bele a fővárosi egészségügybe a kormány. Lehetett volna szó a vidéki kórházakról, vagy ha már az önkormányzatoknál tartunk, lehetett volna azoknak a törvényeknek a visszavonásáról tárgyalni, amelyek még jobban megkötik a kezüket. De ami tényleg fájna nekik, az lenne, ha elővették volna a képviselők <qclass=" icms-unhandled-style">jogfosztásának ügyét.

Lehet-e egyáltalán ezzel a kormánnyal tárgyalni? Hadházy szerint bűnözők, kérdés, hogy bármit is megtartanak-e abból, amit megígérnek. Szerinte nem nagyon lehet annak a kormánynak hinni, amelyik súlyos tízmilliárdokat költ hazugságokra, azokból él, azokat sulykolva bevándorláspártizza és sorosbérencezi az ellenzéket. Kormányzásról nem is lehet beszélni, csak kampányról. Ettől függetlenül ezeket a vállalásokat teljesíthetik, mert nem túl nagyok. 

Mennyi az annyi? A Puskás Aréna is 30 milliárdról indult és 200-ig jutott. Azért megérti a Fővárosi Közgyűlést is, akik dilemmában vannak, eredményeket kell felmutatniuk, de sajnálja, hogy nem folytatták le az említett vitákat. Reméli, hogy nem azért adtak ilyen enyhe feltételeket Karácsony Gergelyék, hogy elkerüljék a propagandagépezet <qclass=" icms-unhandled-style">géppuskatüzét. , hiszen ha ennél karakánabb vállalásokat tettek volna, nagyon komoly rágalomhadjárattal találnák szembe magukat. „Látszik, hogy Orbánnak nagyon fontos ez az újabb emlékműve” – tette hozzá Hadházy Ákos.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép: építészfórum.hu

Reggeli gyors
2019.11.28. 07:40
Műsorvezető: Lampé Ágnes