„Klubrádió
Esti gyors

Hadházy: Nem került túl messze Orbán Ráheltől az újabb NER-es nagybirtok

18/03/2021 21:12

| Szerző: Klubrádió

Több szintes, több ezer négyzetméteres udvarház, mulatópajta, külön fürdőház és tiszttartóház is épül azon a balatonhenyei birtokon, amely Hadházy Ákos független képviselő és Átlátszó szerint a hatvanpusztai Orbán-majorsághoz fogható. A beruházást az ellenzéki politikus szerint Orbán Ráhellel köztudottan jó kapcsolatot ápoló turisztikai ügynökségvezető, Guller Zoltán kezdte el, majd továbbadta, a terület jelenleg egy olyan cégé, amely Tiborcz István egyik ismert vállalkozásának címére van bejegyezve.

2021. március 18. Esti gyors / részlet, Hadházy Ákos (21.03.18.)
05:14
00:00

A hatvanpusztai Orbán-majorsághoz fogható méretű birtokon építkeznek Balatonhenyén. Erről kérdeztük Hadházy Ákos ellenzéki országgyűlési képviselőt, aki szerint impozáns, nagyon impozáns, amit látott. Amikor először volt ott, még körbe lehetett járni, de akkor még csak az alapokat húzták fel. Akkor azt mondta neki, aki az első információkat adta, hogy itt épül Orbán Ráhelék kastélya. Ezt nehezen tudta elhinni, de amikor megnézte a tulajdoni lapokat, kiderült, hogy Guller Zoltán nevén megy az építkezés. Őt talán kevesebben ismerik, pedig nagyon jelentős szereplő, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője „papíron”, és köztudottan nagyon jó kapcsolatot ápol Orbán Ráhellel, aki „a turizmust kapta meg kvázi feladatként édesapjától” – fogalmazott a független képviselő.

Elmondta: már a tervrajzon is látszott, hogy hatalmas udvarházról van szó, amely több szintes, több ezer négyzetméteres. De van a birtokon a többi között mulatópajta, külön fürdőház és tiszttartóház is. Azóta lezárták a környéket, muszáj volt berepülni fölé, úgy tudta az Átlátszó riportere dokumentálni a valóban grandiózus építkezést. Ugyanis amikor a földről akarták megnézni, az látszott, hogy amint közelebb értek, azonnal megjelentek őrző-védők, akik közölték, hogy ez most már magánterület. Pedig körülötte nagy erdők, utak vannak, korábban minden további nélkül oda lehetett menni. Domboldalon van, alulról nem nagyon látszik, hogy milyen hatalmas az egész, és olyanok a földrajzi viszonyok, hogy gyakorlatilag csak fentről lehet megtekinteni. Az Átlátszó cikkét, amely nagy képen mutatja az építkezést, ide kattintva tekinthetik meg.

Hadházy Ákos azt is elmondta: miután először járt arra szétnézni, átkerült egy Ruff Zoltán nevű szintén fontos szereplőhöz a birtok, ő a „propagandamédiában”, a Hír TV-nél és az Echo TV-nél volt a vezetőségben. Az Átlátszó kiderítette, hogy most egy ingatlanalapnál van, amelyiknek ugyanaz a címe, mint Tiborcz István egy jól ismert cégének. „Nem került túl messze Orbán Ráheltől ez az ingatlan” – fogalmazott.

Hadházy elképesztőnek tartja, hogy ezt meg merik csinálni éppen most, a járvány idején, hogy amikor több százezer ember megélhetése kerül szó szerint veszélybe, akkor ilyen grandiózus építkezéseket folytatnak, mint a hatvanpusztai és a balatonhenyei.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi képünk természetesen illusztráció, forrás: Pixabay.com

Esti gyors
2021. március 18., csütörtök 18:40
Műsorvezető: Kárpáti János