„Klubrádió

Nagyvonalú támogatás Mészáros szállodaláncának

28/01/2021 10:02

| Szerző: Klubrádió

Csaknem 300 millió forintot kapott összesen az elmaradt foglalások után a Hunguest Hotels 9 szállodája. A Hunguest szállodák voltak a járvány első hulláma során adott felújítási támogatások legnagyobb haszonélvezői is, összesen 17,7 milliárd forintot kaptak.

A múlt év végén a kormány úgy döntött, hogy az üzleti ügyben érkező vendégek fogadását kivéve bezárásra ítélt szálláshelyek a 2020. november 11. és december 10. közötti foglalásaik után elmaradt bevétel 80 százalékát megkapják az államtól – írja a 24.hu.

A legmagasabb kompenzációt a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa kapta, ez nem része a Hunguest láncnak, ellentétben a második helyezett egerszalóki Saliris Resort Spa Hotellel, aminek 93 millió forint jutott.

Hotel NER
 

A Hunguest szállodák voltak a járvány első hulláma során adott felújítási támogatások legnagyobb haszonélvezői is, összesen 17,7 milliárd forintot kaptak. Ugyanekkor elbocsátották dolgozóik felét, az 1600 alkalmazottból csak 800-850-en maradhattak. 

A másik nagy hazai szállodalánc, a Danubius Hotels jóval kevesebb kompenzációt kapott, mint a Hunguest, 65 millió forintot. Vagyis ezek szerint hozzájuk jóval kevesebb foglalás érkezett november-decemberre.