„Köszönjük,
Megbeszéljük...

Hadházy: Erre a kormányra is lehet nyomást gyakorolni, csak sok ember kell hozzá

29/03/2023 17:16

| Szerző: Klubrádió

A független képviselő a kordonbontással is azt üzeni: nem szabad belenyugodni a mocskos játékba, amivel a kormány ellehetetlenítette a valódi választásokat.

2023. március 29. Megbszéljük - részlet - Hadházy Ákos 2023 03 29
14:26
00:00

Szabálysértési eljárást indít a rendőrség Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ellen a gyülekezési jog megértése miatt, miután szerdán reggel részt vett a momentumos képviselők kordonbontó akciójában az I. kerületi Karmelita kolostor előtt.

De hogyhogy csak ellene? – kérdezte a független képviselőt a Megbeszéljükben Bolgár György.

Ez valóban elég abszurd, hiszen egymagamban hogyan tudtam volna gyülekezni – mondta erre Hadházy. Mindenesetre nem aggódik a fejlemény miatt, pláne, hogy ez eset is segít felhívni a figyelmet, hogy miért is jártak a Karmelitánál, hogy mi is ennek az akciónak az üzenete. Az, hogy ha visszateszik a kordont, akkor megint el fogják bontani. Hogy nem szabad belenyugodni ebbe a mocskos játékba, amivel a kormány ellehetetlenítette a valódi választások lehetőségét. Hadházy hisz abban, hogy – az izraelihez hasonlóan  – erre a kormányra is lehet nyomást gyakorolni, bár ehhez nagyon sok ember közös cselekvése kell.

 
Hadházy ÁkosFotó: Facebook/Hadházy Ákos 
 

A független képviselő szerint Magyarországon addig nem lesznek tisztességes választások, amig az az igazgató van az állami média élén, aki négy évig mindössze egyetlen alkalomra engedte az ellenzéki pártokat élő adásba, addig, amíg ott 50 milliárd forintért hirdet a kormány. Fél éve halllgatjuk, hogy négy és félmilliárd forint támogatást kapott amerikából az ellenzék. Mi ez ehhez képest? – vetette fel Hadházy.

Hogy mi a remény arra, hogy az ellenzék el tud érni olyan változtatásokat, amelyekkel tisztességesebb lesz a választási rendszer, elmondta: az ellenzéknek mindenekelőtt ki kellene mondania, hogy ilyen körülmények között nem lehet nyerni. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Facebook

Megbeszéljük...
2023. március 29., szerda 16:20
Műsorvezető: Bolgár György