„Klubrádió
A lényeg

Hadházy feljelentésében Orbánt azonosította a rendőrség érintettként

27/03/2023 12:34

| Szerző: Klubrádió

Bár ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Hadházy Ákos, a BRFK Orbán Viktort érintettként azonosította olaszországi kitérője ügyében, ezért átadta a mentelmi joggal érintett személyek esetében eljáró nyomozó ügyészségnek.

"A Budapesti Rendőrfőkapitányság áttette az Orbán gépeltérítése miatt tett feljelentésemet a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészséghez" – írja posztjában Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő hozzátette, szerinte hivatali visszaélés történt, és 3 millió forintos kár érte a költségvetést.

A politikus az új fejleményről azt írta: ismeretlen tettes ellen tett a rendőrségen feljelentést, hiszen „egyelőre nem tudni (bár sejteni azért lehet), hogy ki követte el a hivatali visszaélést”. Hadházy szerint "bárki lehetett, akár Orbán maga, vagy stábjában valaki, akár a honvédségi stábban, akár minisztériumban, akár más, csak annyi biztos, hogy Orbán érdekében történt."

Hadházy azt a következtetést vonta le, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság "gondolkodott, és nem tudta csípőből azt mondani, hogy nincs igazam és ezért nem nyomoznak", de az ügy felderítéséhez sem akart nekikezdeni, ezért inkább megnevezte Orbánt feljelentettként, "és eldobta a forró krumplit..."

A mentelmi joggal érintett személyek esetében a nyomozó ügyészség jár el.