„Klubrádió
A lényeg

Ismét bontják a kordont a Karmelitánál

29/03/2023 09:10

| Szerző: Klubrádió

Újra elkezdték lebontani a Karmelita körül felállított kordonokat a momentumosok, azt mondják azért, mert szerintük az a kormányzati propaganda gépezet és a sajtószabadság csorbításának szimbóluma.

Szerda reggel a Momentum képviselői újra elkezdték lebontani a Karmelita körül felállított kordonokat – írja a Telex.

Ahogy arról a Klubrádió is beszámolt, a nemzeti ünnep előtt Hadházy Ákos független parlamenti képviselő és a Momentum politikusai elkezdték lebontani. Később a kordont visszaépítették.

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese elmondta, hogy kormányülést tarthatanak a kolostorban, és elfogadhatatlannak tartja, hogy a sajtót kizárják ilyen eseményekről. Azt is megígérte, ahányszor visszaépítik, annyiszor bontják el a kordont.

A momentumos képviselők percek alatt lebontották a kordonokat, a helyszínen tartózkodó rendőrök ez alatt gyorsan alakzatba rendeződtek a Karmelita bejárata előtt. Eddig ezt nem erősítette meg a kormány egyik tagja sem, mindenesetre mióta a kordonbontás elkezdődött, tudósítónk a kormány egyetlen tagját sem látta a helyszínen.

Hajnal Miklós azt mondta a Telexnek, hogy nincs pontos információjuk arról, hogy lesz-e kormányülés, ők látták bemenni az épületbe Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt. Hajnal szerint egyébként a nem véletlenül parkol több kormányzati Skoda a Karmelita mellett, szerinte oldalról próbálnak majd bemenni a kormánytagok.