„Klubrádió
A lényeg

Kordont bontott Hadházy és a Momentum a Karmelitánál

14/03/2023 09:40

Ügyesen cselezgetett Orbán Viktor a jog kanyargós ösvényein: amikor neki kellett, polgári engedetlenségből kordont bontott a Parlament előtt, majd rá pár évre kirúgatta azokat a tanárokat, akik szintén polgári engedetlenséget választották a tiltakozás formájául.

Most újabb jogi ügyeskedésre lehet szüksége a magyar miniszterelnöknek, aki kordonokkal vetette körbe magát a Várban lévő munkahelyén. Ezt a kordont kedden reggel Hadházy Ákos független parlamenti képviselő és a Momentum politikusai elkezdték lebontani.

 
Fotó: Hadházy Ákos Facebook

 

Hadházy Ákos azt írta, hogy a "Karmelita kolostor köré vont kordon szimbólum: a szabad, tisztességes választások lehetőségét megszüntető, a demokráciát leépítő hatalom szimbóluma. A szabad sajtót fokozatosan ellehetetlenítő hatalom szimbóluma. A hazugság és cinizmus szimbóluma. A kordon nem csak a Miniszterelnökséget védi, hanem ezzel együtt a propagandagépezet központját és a már a látszatra sem adó rendeleti kormányzás központját."

Hogy miért bontottak és mit akarnak üzenni, azt a posztjában megírta az országgyűlési képviselő.

  1. Röviden: Követeljük a sajtó szabadságának visszaállítását
  2. Az önkényuralmat eredményező különleges jogrend és a rendeleti kormányzás felszámolását
  3. Jogegyenlőséget, arányos képviseletet biztosító, tiszta és szabad választásokat!
  4. Fel kell számolni a kormányzati körökből szervezett korrupciót! A hazai és európai uniós forrásokat lenyúló tolvajokat vonják felelősségre! Hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez!
  5. A sztrájkjog alapjog! Követeljük a megcsorbított munkavállalói jogok visszaállítását és a teljes közszférát érintő bérfelzárkóztatás azonnali elindítását!
  6. A kormányoldal által megszállt, eredeti rendeltetésük szerint a kormánytól és a kormánypártoktól független intézmények, köztestületek függetlenségét helyre kell állítani! 
  7. A természeti környezetünk és a jövő generációk érdekeinek védelmét, fenntartható klíma- és gazdaságpolitikát!