„Klubrádió
Reggeli gyors

Hadházy: A kétharmad miatt kellhet Boldog és Simonka

5/12/2019 11:20

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint nagyon durva törvényeket fogadhat el a Parlament a jövő héten, és a kétharmad miatt van szüksége a Fidesznek a korrupciós ügyekbe keveredő képviselőire, Simonka Györgyre és Boldog Istvánra.

2019. december 05. Reggeli gyors / részlet, Hadházy Ákos (19.12.05.)
06:19
00:00
Az úgynevezett F. Petra-ügyről szerdán mi is beszámoltunk, itt olvashatják el az előzményeket. Hadházy Ákos független képviselőt kérdeztük a Reggeli gyorsban, mivel ő több hónappal ezelőtt írt már arról, hogy Boldog István fideszes képviselő Jász-Nagykun-Szolnok megyei körzetében komoly korrupciógyanús esetek voltak. Úgy fogalmazott: az a hölgy, akit most lefogtak, Boldog István asszisztense és kampányfőnöke volt. Azt az információt is ő kapta, hogy Boldog István „táskás embere” is volt F. Petra, ezt arra mondják, aki táskában visz pénzeket.

Hadházy azt mondta: olyan módon manipulálták a közbeszerzéseket, hogy szó szerint 200 kilométerről, számítógép előtt ülve is is meg lehet állapítani, mi volt a módszer. Bizonyos falvakban ugyanazt a két céget hívták meg európai uniós pályázatokon építkezésekre, amelyek ezelőtt két évvel még alig léteztek, néhány milliós bevételük volt, és az egyik faluban az egyik nyert, a másikban a másik. Ez „nagyon primitív módszer”, 2013-14 után a fideszesek már nem így intézik az ügyeket, mert a közbeszerzési értesítőből gyorsan kibukik.

Hadházy Ákos nagyon sok olyan jelzést kapott, hogy Boldog István, a „melegkólás” képviselő megkereste és „megzsarolta” a polgármestereket, hogy akkor kapnak uniós pénzt, ha az általa választott cégekkel szerződnek. Jelzésértékűnek nevezte, hogy bár korábban az általa lebuktatott fideszesek legalább kommunikációs panelként perrel fenyegetőztek (aztán ezt általában nem váltották be), Boldog még annyit se mondott neki, hogy bepereli.

A független képviselő szerint Boldognak is előzetesben lenne a helye, mert akárcsak Simonka György, megpróbálhat nyomokat eltüntetni. Viszont a jövő héten nagyon durva és „szemét” törvényeket fogadhat el az Országgyűlés, ezért, ahogy Hadházy Ákos mondta, a kétharmad miatt is van szüksége a kormánypártnak Boldogra és Simonkára.

Miért pont ez az ügy jutott el eddig? Jó néhány polgármester fellázadt, így sok tanúvallomás szólhat Boldogék ellen. A múlt héten rengetegszer volt szó arról, hogy az EU 6-700 milliárd forintot elvon Magyarországtól, és ennek jelentős részét a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) tapasztalt szabálytalanságok miatt, ráadásul a kormány felmutathat egy ilyen nyomozást, hogy lám, ők is szembenéznek a problémával, nem kell ide EU-s ügyészség, szemben a 680 ezer magyar aláíró akaratával, aki szerint csatlakozni kellene a szervezethez.

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép: Boldog István/Facebook

Reggeli gyors
2019. december 05., csütörtök 07.35
Műsorvezető: Lampé Ágnes