„Támogassa
Megbeszéljük...

Gyöngyösi Márton: A fő ellenségem a NER

26/10/2023 18:57

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Bár a NER leváltása a legfőbb célja Gyöngyösi Mártonnak, azonban 2006 és '08 között "volt szerencsétlensége" megtapasztalni, hogy mit tud egy Gyurcsány-kormány. Gyurcsány Ferencnek minimum kellene mondania egy kerek, értelmezhető mondatot azzal kapcsolatban, hogy ő mit gondol a saját korábbi kormányzásáról, és esetleg miben szeretne módosítani, ha kormányra kerülne, mert ha ugyanazt hozza vissza, amit 2006 után képviselt, akkor csöbörből vederbe kerül ez az ország – mondta a Jobbik elnöke a Megbeszéljük című műsorban.

2023. október 26. Megbeszéljük-részlet (2023.10.26.) Gyöngyösi Márton
14:07
00:00

Nem tudtuk elvinni szavazni a választóinkat egy olyan listára, amin Gyurcsány Ferenc is szerepel – fogalmazta meg a Jobbik számára legtanulságosabb fejleményt a 2022-es országgyűlési választásokról Gyöngyösi Márton, a párt elnöke. Szerinte a többi ellenzéki pártnak is le kéne vonnia a tavalyi vereség tanulságait.

Gyöngyösi már "hosszú hónapok" óta politikai stratégiát formál abból a megállapításból, amit Donáth Anna most publicisztika formájában közreadott, nevezetesen, hogy a DK a hazugság kultúráját képviseli. A Jobbik elnökének célja, hogy akik jobboldali konzervatív alternatívát keresnek a Fidesz ellenében, azoknak tudjon megoldást nyújtani. Amikor Donáth Anna a nagy nyilvánosság előtt az ellenzéki pártokkal, meg pártelnökökkel foglalkozik, akkor "a NER köszöni szépen, és csak hátradőlve egy kávét kér magának" – tette hozzá.

Gyöngyösi némi frusztrációt vélt felfedezni Donáth Anna cikke mögött. Hozzátette, lehet nem a Momentum politikusának kéne az ilyen felvetéseket megtenni, hanem a sajtónak. Gyöngyösi fel is sorolta azokat a kérdéseket, amiről szerinte a független sajtónak faggatnia kéne az ellenzéki politikusokat:

  • Gyurcsány Ferenchez: 2006-ban, amikor azt állította, hogy "hazudtunk éjjel-nappal", illetve statisztikákat hamisított, elcsalva választásokat és a választópolgárokat megtévesztve került hatalomra, akkor ezek után Ön miért nem gondolja úgy, hogy inkább szőnyegszövéssel kellene töltenie a hátralevő időt? Miért gondolja azt, hogy neki a közéletben kell rontania a levegőt?
  • Karácsony Gergelyhez és Márki-Zay Péterhez: Hová lett az a bizonyos 4 milliárd forint, ami eltűnt a kampányban.
  • Ungár Péterhez: Akkor Ön most ellenzéki pártot vezet, vagy üzletember, akinek a cégétől bérli a Mezőgazdasági Minisztérium az irodáit, és akinek a közös családi villájában tölti Orbán Viktor a nyarat?

Gyöngyösi úgy fogalmazott, rettenetesen szomorú lenne, ha egy országban Orbán és Gyurcsány között kellene választania. Fő ellenségének a NER-t tartja, ugyanakkor 2006 és '08 között "volt szerencsétlensége" megtapasztalni, hogy mit tud egy Gyurcsány-kormány. Gyurcsány Ferencnek minimum kellene mondania egy kerek, értelmezhető mondatot azzal kapcsolatban, hogy ő mit gondol a saját korábbi kormányzásáról, és esetleg miben szeretne módosítani, ha kormányra kerülne, mert ha ugyanazt hozza vissza, amit 2006 után képviselt, akkor csöbörből vederbe kerül ez az ország – hangsúlyozta a Jobbik elnöke.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Gyöngyösi Mártonnal
2023. október 26., csütörtök 16:45
Riporter: Bolgár György