„Klubrádió
A lényeg

Gyanús jelöltek után érdeklődne Baranyi, de nem engedik

4/10/2019 19:08

| Szerző: Klubrádió

A helyi választási bizottság nem engedélyezte a IX. kerületi ellenzéki pártok delegáltjának, hogy betekintsen a több gyanút is felvető aláírásgyűjtő-ívekbe, ezért Baranyi Krisztináék a fővárosi testülethez fordulnak.

2019. október 04. A lényeg / részlet, Baranyi Krisztina (19.10.04.)
00:55
00:00

Baranyi Krisztina IX. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt a Klubrádiónak elmondta: a Ferencvárosban induló – feltételezésük szerint – kamujelöltek ajánlásgyűjtésével kapcsolatban aggályaik vannak, úgy vélik, akár csalás is történhetett. Ezért kérték a helyi választási bizottságtól, hogy adja ki az ajánlóíveket betekintésre. Erre a bizottság nem volt hajlandó, ezért a Fővárosi Választási Bizottsághoz fordultak.

Meglepőnek nevezte, hogy Ferencvárosban nem akarják biztosítani nekik az átláthatóságot – ha senkinek nem lenne semmi takargatnivalója, akkor nem lenne akadálya a kérésüknek. Egyébként számtalan példa volt erre korábbi választásokon, ő még olyannal nem nagyon találkozott, hogy egy delegált nem tekinthet be az ajánlóívek tartalmába.

Baranyi Krisztina előválasztáson győzött és lett Ferencváros ellenzéki polgármesterjelöltje. Győzelme után nem sokkal - ahogy az index cikkében emlékeztet rá - új jelöltek tűntek fel a kerületben:  Cséplő Dániel korábbi MSZP-s politikus, aki Baranyi egyik sajtótájékoztatóját is megzavarta, Deutsch László, a VII. kerületben (!) Hunvald György jelölő Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület részéről, valamint a Munkáspártból Fléger Tamás.

Bácskai János (Fidesz-KDNP) polgármester egyébként 2014-ben rendkívül kis különbséggel, 234 szavazattal győzte le Gegesy Ferencet, aki korábban több cikluson át volt a kerület vezetője. Deutsch László öt éve is elindult, akkor 0,8 százalékot ért el.

A lényeg
2019. október 4., péntek 17.00