„Klubrádió
Hosszabbítás

Generációváltás a tenisz- és a kerékpárversenyen is

16/09/2022 20:00

| Szerző: Klubrádió

Vasárnap két fontos sportesemény is befejeződött, a teniszben és a kerékpárversenyen is igen fiatalok állhattak a dobogóra. Ezekkel foglalkoztunk az eheti Hosszabbításban.

2022. szeptember 13. Hosszabbítás (2022. szeptember 13., kedd 15:00)
48:01
00:00
Műsorvezetők: Rév Dániel, Farkasvölgyi Gábor Szerkesztők: Árva Brigitta
New Yorkban, a tenisz US Openen a férfi tornán egy hatalmas generációváltás ment végbe, hiszen a legjobb nyolc közé csak olyan játékos jutott be, aki nem nyert még korábban Grand Slam tornát, ráadásul közülük is a legfiatalabb, a 19 éves Carlos Alcaraz nyerte a terrortámadások 21. évfordulóján megrendezett döntőt - egy olyan fiatal, aki bő másfél évvel a tornyok leomlása után született. A témáról Szántó Petrával, az Eurosport kommentátorával beszélgettünk.

Spanyolországban az év utolsó háromhetes kerékpárversenye, a Vuelta zárult le, a dobogó átlagéletkora pedig 90 éve nem volt annyira alacsony, mint most, hiszen a győztes, a 22 éves Remco Evenepoel mellett a 27 éves Enric Mas és Alcaraz kortársa, a 20. születésnapját a héten ünneplő Juan Ayuso állhatott dobogóra. Arról hogy ez mit jelent a spanyol nézőknek, és hogy mit jelent az egész kerékpársport szempontjából, Bodnár Gergőt kérdeztük, aki az utolsó két szakaszt a helyszínen látta Madridban.

Az adást a lejátszóra kattintva hallgathatják meg. 

Hosszabbítás
2022. szeptember 13., kedd 15:00
Műsorvezető: Rév Dániel, Farkasvölgyi Gábor