„Támogassa
Reggeli gyors

Gelencsér Ferenc: Tiborcz várbeli villájának nappalija nagyobb lesz mint egy átlagos budapesti lakás területe

28/04/2021 14:09

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Tiborcz István cége messze az átlagos négyzetméterár alatt vásárolt luxusvillát a Budai Várban 2019-ben, amelynek nappalija nagyobb lesz, mint egy átlagos budapesti lakás. Gelencsér Ferenc úgy véli, hogy az előző polgármester megkárosította az önkormányzatot a tranzakció jóváhagyásával. Az I. kerület momentumos alpolgármestere szerint ebben az esetben fennáll a hanyag gazdálkodás esete.

2021. április 28. Reggeli gyors - részlet 21.04.28. Gelencsér Ferenc
07:26
00:00

A nyáron megkezdődhetnek a felújítási munkálatok azon a műemléképületen, amit Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje vásárolt meg a budai Várban 2019-ben – írja a 24.hu. A portál értesülései szerint a Fortuna utcai ingatlant nagyszabású beruházás keretében alakítanák luxus színvonalú családi házzá. A több mint 800 négyzetméteres ingatlan vételára 370 millió forint volt, a felújítás becsült összege 115 millió forint.

Gelencsér Ferenc, az I. kerület momentumos alpolgármestere a Klubrádiónak elmondta, két fontos vetülete van az ügynek. Az egyik, hogy Orbán vejének és lányának nappalija nagyobb lesz, mint egy átlagos budapesti lakás, amihez tartozik egy bortrezor, egy moziterem és egy szivarszoba. A másik, gazdasági, egész pontosan lakáspiaci jellegű, magántulajdon esetében a Budai várban a 1-2,5 millió forint körül mozognak a négyzetméterárak. Ez az ingatlan azonban a felújításokkal együtt sem éri el az átlagos négyzetméterárat, sokkal olcsóbban, mindössze 600 ezer forintos négyzetméteráron jutott hozzá Tiborcz István.

Ez Gelencsér szerint azt jelenti, hogy a budavári önkormányzat egy gazdasági opció elhagyásával, ami során az ár többszörösét realizálhatta volna, megkárosította önmagát. Ezért az alpolgármester úgy véli, hogy az akkori Nagy Gábor Tamás nem jóhiszeműen járt el. Jogi oldalról is meg kell vizsgálni a tranzakciót, mert Gelencsér szerint ebben az esetben fennáll a hanyag gazdálkodás esete.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Gelencsér Ferenccel
2021.04.28., szerda 8:35
Riporter: Pálinkás Szüts Róbert