„Klubrádió
Café Péntek

Függetlenség és felháborodás

3/11/2023 14:33

| Szerző: Váradi Júlia

A szépírók kivéreztetése és Xantus János emlékezete témák mellett szó lesz a RUSzT Fesztiválról, valamint két kortárs kiállítást is ajánlunk a Café Péntek november eleji kiadásában. 

Nem kezdődhet a Café Péntek anélkül, hogy felháborodásunknak ne adjunk hangot a Szépírók Társasága támogatásának teljes elvonását jelentő botrányos NER-döntés miatt. Németh Gábor írót kérdezzük.

Németh Gábor
 
Németh Gábor
 

A független gondolkodás egyik emlékezetesen fontos megjelenítője, Xantus János filmrendező most lenne 70 éves. Az RS9 színházban, amelyet mára teljesen kivéreztettek, a hétvégén megemlékezést tartanak Xantus70 címmel. Lábán Katalin beszél róla.

A kereső (The Seaker) a címe a szombaton nyíló társadalmi kérdéseket művészileg feldolgozó kiállításnak a Trafó Galériában. A kiállító művészek: László Gergely és Katharina Sevic. Utóbbival beszélgetünk.

A kereső
 
A kereső
 

Tér - Mozgás - Játék a címe a Győrben látható játékosan komoly kiállításnak, amelyen a nemrég elhunyt Konok Tamás és az ő munkái által ihletett Vásárhelyi Tamás gyönyörű munkái láthatóak. Vásárhelyi Tamás mutatja be a kiállítást.

És a hét végén a Ráday utca összes színházában zajlanak az érdekesnél érdekesebb események a RUSzT fesztiválonBán-Horváth Veronikát kérdezzük.

Café Péntek
2023. november 3. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia