„Klubrádió
Café Péntek

Állati nézőponty

5/02/2021 15:14

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Nyílik a világ és egyre több kulturális eseményt tudtunk ajánlani. Váradi Júlia kulturális ajánlóműsorában izgalmas programokat mutattunk be és a kultúra világának mindennapjaiba is betekinthettek.

2021. február 05. Café Péntek (2021. február 05., péntek 20:00)
52:12
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Egzisztenciális válságban az írók (is). Mi az a Szépírók Társasága által frissen létrehozott Szociális Alap? Kinek és hogyan segítenek? Németh Gábor író-tanár, a Szépíró Alap kuratóriumának tagja válaszolt.

Németh Gábor
 
Németh Gábor
 

Az Artus Stúdió ezúttal is előremenekül. Állati néző: nézőponty címmel színpadi performansz jellegű előadásuk online látható, de aki megnézi, annak megmozgatják a nehéz mindennapokban kialakult életét. Goda Gábor koreográfus, író, rendező, az Artus vezetője is megszólalt a műsorban.

Kiosztották a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíjra pályázóknak az idei ösztöndíjakat, s kiállítás nyílt a tíz nyertesnek a pályázatra benyújtott fotóiból a Robert Capa Intézetben. Az online kiállítás kurátora Csizek Gabriella, fotótörténész, fotóművészeti kurátor beszélt erről a hallgatóknak.

Csizek Gabriella
 
Csizek Gabriella
 

Február 26-án kezdődik és március 3-ig tart a Japán Filmfesztivál, amelynek 30 filmjét ingyen, online láthatjuk. Tóth Tímea, a Japán Alapítvány munkatársa mesélt róla.

Japán Filmfesztivál
 
Japán Filmfesztivál
 

Alkosd újra a világot! Elindult a MOME és a Lego Hungary közös pályázata, a Talent Awards, amelyre kizárólag 18 év felettiek jelentkezhetnek olyan művészi mozaikalkotással, amely Lego-darabokból készül. Erdély Jakab, a MOME kutatója mutatta be a pályázatot.

Talent Awards
 
Café Péntek
2021. február 5. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia