„Klubrádió
Café Péntek

Életigenlés rábólintással

20/11/2020 17:32

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Kistehén, SZFE, Kartali Asszonykórus és Csorba László a Café Péntekben. Az adás végén a november 20-án elhunyt Konok Tamásra emlékeztünk.

2020. november 20. Café Péntek (2020. november 20., péntek 20:00)
46:00
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
Sajtótájékoztatót tartott a sztrájkoló SZFE tantestülete. A sztrájk lényege, hogy tanítanak. Hogy milyen témák kerülnek most terítékre – többek között az Odüsszeia színpadra rendezett felolvasása new yorki felkérésre –, erről beszélt Karsai György professzor, színháztörténész.

Karsai György
 
Karsai György
 

2. "Életigenlő – Bólints rá!” címmel indítottak kampányt a természet- és környezetvédők. Ebben vállal vezérszerepet az újra visszatérő Kistehén. Kollár Klemencz Lászlóval a Kistehén apukájával beszélgettünk.

3. Hírnépdalokat énekelnek a Kartali Asszonykórus tagjai – a kortársművészeti projekt az Off Biennáléra készült. A létrehozó kurátor, Erdődi Katalin volt a vendégünk.

Kartali Asszonykórus
 
Kartali Asszonykórus
Fotó: Horváth Árpád
 

Mi volt, illetve mi lenne a feltétele az igazi polgárosodásnak Magyarországon? Tanulhatunk-e az elmúlt két évszázad történelmi kudarcaiból és sikereiből ezen a téren. Csorba László történészt az ezekről a kérdésekről összeállított tanulmánykötete okán faggattuk az adásban.

Csorba László
 
Csorba László
Fotó: Thaler Tamás
 

November 20-án kaptuk szomorú a hírt, hogy Konok Tamás – a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar festő- és szobrászművész – 91. éves korában meghalt. Rá emlékeztünk egy korábbi adásunkban bemutatott kiállítását felidézve.

Konok Tamás
 
Konok Tamás
Fotó: Thaler Tamás
 
Café Péntek
2020. november 20. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás